Var du også helt opslugt af ”Mig før dig”? Så skal du læse Jojo Moyes’ nye bog

Find tæppet, fastelavnsbollen og kaffekoppen frem – du kommer ikke til at rejse dig lige foreløbig, når du først har åbnet ”I dine sko”.

I dine sko

IMG_4270

Bogen ”Mig før dig” gav Jojo Moyes et gennembrud af den helt vilde slags. Ikke bare blev den filmatiseret med dygtige Emilia Clarke i hovedrollen, den blev også efterfulgt af de to bøger ”Efter dig” og ”Stadig mig” – og serien er nu oversat til hele 46 sprog og har solgt mere end 40 millioner eksemplarer på verdensplan. Så vi tør godt sige, at den tog verden med storm.

Og nu er der altså gode nyheder til dig, der også blev revet med på Jojo Moyes-bølgen: Hun har nemlig skrevet en ny bog, som er helt oplagt at dykke ned i her i de kolde vintermåneder. Måske den varme fortælling kan gøre det hele lidt mere behageligt.

I dine sko

IMG_4217

I dine sko

I Jojo Moyes’ nye bog ”I dine sko” møder vi de to kvinder, Sam og Nisha. To kvinder, der umiddelbart ikke har meget tilfælles – et faktum, der for de modeinteresserede også bliver tydeligt, når man kigger på indholdet i deres tasker. I Nishas Marc Jakobs-taske ligger et par custom made Loubouttin-stiletter og en Chanel-jakke, mens Sams fake Marc Jakobs i kunstlæder indeholder et par udtrådte sko og en masse syntetisk tøj.

Og hvad skal vi så bruge den viden til? Det er her, bogens handling virkelig tager fart – de to kvinder får nemlig forbyttet deres tasker i et træningscenter, og pludselig bliver deres skæbner flettet sammen. Sam og Nisha har nemlig mere til fælles, end hvad taskeindholdet udstråler. Og snart handler bogen om venskaber, søstersolidaritet og modet til at stå op for sig selv.

Jojo Moyes

jojoauthorpic2 - Claudia Janke

© Claudia Janke

3 hurtige til forfatteren

Hvad inspirerede dig til at skrive I dine sko?
Idéen til I dine sko kom faktisk fra en novelle, jeg skrev for mere end et årti siden, om en kvinde, som fik fat i den forkerte træningstaske. Jeg genlæste den og fandt ud af, at jeg undrede mig over, hvad der skete med den anden kvinde – hende, der ejede træningstasken. Jeg ønskede at skrive noget lettere denne gang, og pludselig kunne jeg se dette som en historie om to kvinder …

Hvordan vil du beskrive venskabet mellem kvinderne i romanen?
Jeg tror, at det starter som et forsøg – Nisha og Sam er to kvinder, der ikke har noget tilfælles og al mulig grund til ikke at kunne lide hinanden. Men jeg tror, at de finder deres menneskelighed og ser hinandens sårbarhed. For det meste tror jeg, at deres venskab kommer fra hinandens generøsitet; de hjælper hinanden i nød, selvom de sagtens kunne vende ryggen til. Jeg tror, at de vil være venner for livet.

Hvordan finder du tid til selv at læse i hverdagen?
Jeg kæmper! Jeg plejede at læse mere om aftenen, men nu falder jeg i søvn. Så jeg er blevet en stor fan af lydbøger. Jeg går meget med mine hunde og kører meget i øjeblikket, så jeg lytter til lydbøger, og på den måde kan jeg næsten føle, at jeg hænger ved.