© Aros.dk

Vogue er vild med Århus

Vogue hylder smilets by med en guide til den perfekte dag i den jyske hovedstad

Det gik ikke stille hen, da Århus sidste år bar titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Udover en masse byforskønnelse og spændende arrangementer, fik Danmakrs næststørste by international opmærksomhed – blandt andet fra modens højborg Vogue.

Vogue fremhæver, hvor dejlig Århus er på grund af byens perfekte miks af provinsiel charme og storbycool. Der er nemlig ikke det, Århus ikke har: god kaffe, shopping, kultur, kunst, natur og gastronomi i særklasse.

Vi har samlet Vogues bedste bud på den perfekte dag i Århus. Læs med, og bliv inspireret til, hvad du skal opleve i smilets by.

1. Kaffe og morgenbrød

Vogues første observation er danskernes kærlighed til god kaffe og en skive surdejsbrød med smør. Det kan blandt andet købes hosLa Cabra i Latinerkvarteret, der med deres prisvindende kaffe og brød er en lokal favorit.

2. Dansk cykelkultur

Vogue har opdaget to ting, der er særligt for Århus: du kan let gå til alt, men alle cykler. Århus City Bikes er bycykler til 20 kroner, der tager dig vidt omkring. For eksempel fra Moesgaard, omkring det nye havneområde og Dokk1 til frodige Risskov – men husk, Århus er ikke flad som København.

3. Scandicool shopping

På trods af byens lille størrelse er Vogue imponeret over de gode shoppingmuligheder. Især fordi byen er spækket med danske brands såsom Ganni, Stine Goya, Wood Woodog Rains.

4. Kunst og kreativitet

Det er ikke for ingenting, at Århus blev udnævnt som Europæisk Kulturhovedstad. Fra moderne kunst på Aros, en rejse tilbage i tid i Den Gamle By til den kreative stemning ved området omkring Godsbanen, er der noget for ethvert kulturelt hjerte.

5. Gastronomiske oplevelser

Dansk gastronomi har gjort sit indtog i verden, og Vogue ved, hvor du får de bedste måltider i Århus. Spis Michelin-mad på Gastromé, efterfulgt af cocktails på St. Pauls Apothek, så er dine smagsløg sikret en suveræn aften.