5 ting i dit køkken, du skal rengøre hver dag

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men disse fem ting er mere beskidte, end du tror, og kræver rengøring – hver dag

Gør rent på 2 minutter © Naomi Hébert / Unsplash.com
1 / 6

Gør rent på 2 minutter

Nogle steder i huset kan nøjes med en ugentlig rengøringsdag – det kan køkkenet desværre ikke.

Der er for mange ting i spil, der får deres helt eget liv, så snart de er ude af emballagen eller vacuumpakken.

Det er navnlig fem steder, du skal holde et vågent rengøringsøje med på daglig basis, og dem kan du se på de følgende sider.

Læs mere om dette køkken og hjem på Bo Bedre

Køkkenvasken © The kitchn
2 / 6

Køkkenvasken

Køkkenvasken er faktisk et af de allermest beskidte steder i huset.

Heldigvis er køkkenvasken nem at gøre ren, og der er som regel altid et rengøringsmiddel inden for rækkevidde. Det kan være opvaskemiddel, skurepulver eller din egen hjemmelavede eddikeblanding.

Du kan også altid skylle det værste væk med resterne fra elkogeren, når du har lavet te eller kaffe.

Spisebordet © Nathan Pirkle / Unsplash.com
3 / 6

Spisebordet

Spisebordet bliver de fleste steder brugt til mange forskellige ting i løbet af en dag.

Hvem har ikke prøvet at få krummer eller kafferester i laptoppen eller samle et forrådskammer op i avisen?

Løb derfor helst spisebordet efter med en våd klud, så snart du er færdig med at spise eller snacke. Det er ærgerligt, hvis fugten ender i MacBook'en.

Se reportage fra Friis og Moltke-boligen på billedet

Komfur og køkkenbord © ArchitectureArtDesign
4 / 6

Komfur og køkkenbord

Medmindre dit køkken kun er til pynt, og du indtager al din mad i kantiner eller restauranter, så kan både dit køkkenbord og dit komfur ikke undgå at blive beskidte mindst en gang om dagen.

Den store skrubbetur behøver du kun at give dem dem en gang om ugen. Men glem ikke at tørre begge dele af en gang om dagen – og gerne flere gange, hvis krummerne begynder at brede sig.

Spildt
5 / 6

Spildt

Man skal ikke græde over spildt mælk eller kaffe, man skal bare tørre det op. Den gyldne regel er at tørre op, så snart, der er røget noget på gulvet eller andre gode steder.

Det er dog ikke altid, man opdager, at man har spildt et eller andet. Af den grund er det godt at bygge en rutine ind, når du alligevel laver din daglige lynrengøring. Scan gulvet og tag det værste. Så kan du gemme knofedtet til den ugentlige hovedrengøring.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et skinnende rent køleskab

Karkluden © The kitchn
6 / 6

Karkluden

Egentlig bør en karklud eller en køkkensvamp have et liv, der er ligeså kort som døgnfluens. Det betyder ikke, at du skal smide dem ud i skraldespanden, før du går i seng.

Dukan give svampene en tur i opvaskemaskinen, eller smide karkluden med i vaskemaskinen. Mikroovnen kan også bruges til at gøre svampen ren (hvis du lægger den ind halvvåd).