Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

8 ting, du nemt kan friske op med spraymaling © Pinterest // @Apartment Therapy

8 ting, du nemt kan friske op med spraymaling

Spraymaling kan klare meget mere, end du tror. Giv dit hjem nyt liv og farve med disse otte DIY-projekter

Trænger dit hjem til en makeover? Så kan du godt hive spraymalingen op af skuffen. Den kan nemlig bruges til uendeligt mange cool projekter – også nogle, du måske ikke selv havde overvejet.

Hvidevarer

Hvis dit køleskab er blevet lidt gammelt og har fået en spændende, beige nuance frem for den originale hvide, kan du give den nyt liv med et lag spraymaling.

Du kan male det en lækker, retro-agtig mintfarve eller give køkkenet noget neonpang med en gang pink.

Vinyl

Hvis du har et gammelt møbel stående med vinylpolstring i en grim eller kedelig farve, kan du give det lidt kærlighed og frisk spraymaling, og så føles det næsten som et helt nyt møbel. Her er det en god idé at bruge vinylmaling, så det hæfter bedre og passer til formålet.

Spejl

Det lyder nok lidt ulogisk at spraymale et spejl, men hvis du gør det på den rigtige måde, kan det give en cool effekt. Et nyt spejl kan få en interessant overflade a la gamle, anløbne genbrugsspejle, som giver det lidt mere personlighed.

Dørhåndtag og greb

Håndtag og greb kan få lidt mere personlighed med lidt ny maling – brug dem for eksempel i køkkenet eller kommoden, eller mal dørhåndtagene i sjove farver, så de står lidt ud. Husk dog at bruge en type maling, der kan holde til slitagen.

Gavepapir

Du kan gøre lidt mere ud af gaveindpakningen, hvis du har en cool sprayfarve. Spray papiret i modtagerens yndlingsfarve, en flot ombre eller farverige prikker, og pak gaven ind. Vupti, så er der anderledes og helt skræddersyet indpakning.

Dekorationsglas

Spraymaling kan snildt bruges til at dekorere kedelige glas, for eksempel til opbevaring eller skrivebordsredskaber. Du kan spraye hele glassets yderside eller bruge tape til at lave fine mønstre eller tekst på glasset, før du sprayer.

Glasservice

Har du gamle tallerkner, der godt kunne bruge en makeover, kan det også gøres med spraymaling. Du kan male undersiden på dine tallerkner, så de får lidt farve, og hvis det er glastallerkner, ser det ekstracool ud.

Sørg for, at der ikke kommer maling på oversiden, så tallerknerne stadig kan bruges til fødevarer.

Bøjler

Garderobeskabet kan godt være fyldt med kedelige eller uens bøjler, og det ser unægteligt lidt rodet ud med ti forskellige slags bøjler – især, hvis du har en fritstående garderobestang.

Spraymaling kan bruges til enten at male dem i samme farve, så det bliver ensartet og giver et mere harmonisk helhedsindtryk. Du kan også vælge at male hver sektion af bøjler i forskellige farver, så bøjler til kjoler, bluser og jakker har hver sin farve.

Sten-look

I byggemarkeder kan du købe en særlig spraymaling, der ligner sten eller cement, som kan bruges til mange sjove ting. Du kan spraymale krukker til blomster og planter, male vægge og dekorere glas – lige, hvad du har lyst til.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev