© Gustaf Peterson

Kom indenfor hos designer Gustaf Westman, som bor på 25 kvadratmeter

Lad være med at købe ting til dit hjem, der matcher. Sådan lyder et af rådene fra den hypede møbeldesigner Gustaf Westman, hvis farverige spejle er flyttet ind hos mange influencere. Han har indrettet sin Stockholm-lejlighed på 25 kvadratmeter med tilhørende showroom i kælderen med egne værker og klassikere fra danske og franske designere.

Hvordan vil du beskrive din stil?
“For det meste uden regler og med en god portion humor. Jeg tænker ikke så meget, når jeg indretter mit hjem. Jeg køber mest bare ting og finder en plads til dem bagefter. Det skaber de bedste resultater hos mig.”

Hvordan indledte du din karriere som møbeldesigner?
“Jeg startede på arkitektskolen, men jeg opdagede hurtigt, at den vej ikke var for mig. Indretning var egentlig det, der interesserede mig mest, så jeg begyndte at tegne møbler og objekter, og jeg kunne mærke med det samme, at det var det rigtige. Det var egentlig aldrig planen, at jeg selv skulle designe, men jeg blev bekræftet i, at det var rigtigt, da jeg fik positiv feedback på det, jeg lavede.”

Hvem har inspireret dig til blive designer?
“Der har aldrig været en konkret person, men mine tre absolutte favoritdesignere er faktisk danske: Arne Jacobsen, Hans Wegner og Poul Kjærholm.”

Et af dine mere eksponerede møbler er dit spejl, der er populært blandt influencere på sociale medier. Hvordan er det blevet et ‘hit’ så hurtigt?
“Det er så svært at sige, men jeg tror meget på timing. Måske det var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det er jo egentlig et ret enkelt design i farver, øjet hurtigt bliver optaget af, måske det bare er nemt at forstå. Jeg prøver ikke at analysere objekterne for meget, nogle gange bliver ting bare populære.”

Hvad er dit bedste indretningstip?
“Lad være med at købe ting, fordi det matcher noget, du har derhjemme. Køb ting i forskellige farver og print. Det skal nok falde på plads før eller siden i dit hjem, og det er med til at give det personlighed.”

Hvad er dit bedste tip, hvis man vil lave sin egen startup?
“Det er måske et lidt kedeligt svar, men find din egen stil, og hold fast i den! Det nytter ikke noget at lave ting, der allerede findes.”