Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

COS_2105__OSC6185 © Oscar Meyer

Hotel The Monica har sin egen lille butik, så du kan købe lidt af stemningen og æstetikken med hjem – blandt andet via keramik fra Hanne Bertelsen og tøj fra Aiayu.

Kom med indenfor i Danmarks måske hyggeligste hotel

Når besøgende tjekker ud fra Hotel Monica, håber ejer Monica Conradsen, at de føler, de har været hendes private gæster. I den gennemrenoverede gamle slagterbutik på Ærø har Monica skabt en lille oase med friske blomster, fund fra nær og fjern og en stor kærlighed til farver.

Da Monica Conradsen blev inviteret på et ophold på The Endsleigh i Devon i Sydengland i anledning af sin 40-års fødselsdag, vidste hun med det samme, at hun skulle åbne et hotel. Et sted, hvor hun hundrede procent tog beslutningerne om alt, fra hvad gæsterne skulle have at spise, til hvilket sengetøj de skulle sove i.

Hun ville give sine gæster en oplevelse for livet.

Monica Conradsen rejste som 16-årig til Hongkong for at arbejde som model, og hun har siden boet i blandt andet Liberia, Chicago og London med sin mand og siden fire børn – på grund af dels hendes daværende mands arbejde i ØK, dels hendes eget som model. Og ligegyldigt hvor i verden hun befandt sig, satte hun en ære i at give de gæster, der besøgte familien, et godt måltid mad, hun sørgede for friske blomster i hjemmet og gav altid tips til, hvilke steder hendes gæster skulle besøge, når de var i de forskellige lande. Ikke langtfra hvad hun gør i dag. Nu hedder Monicas base bare Ærø.

Efter en del søgen online og ture rundt i Danmark fandt Monica Conradsen nemlig i 2016 det perfekte sted at åbne sit hotel – på Ærø, hvor hun havde tilbragt megen tid som barn, og som derfor allerede havde en særlig plads i hendes hjerte. Huset var en gammel slagterforretning og krævede en kæmpe renovering – både banker og forsikringsselskaber takkede da også nej, da hun fremlagde sine planer. Sidstnævnte prøvede hun syv forskellige af, inden hun gav op og kastede sig ud i projektet alligevel, forsikringsselskab eller ej.

Året efter, i 2017, stod Hotel The Monica fuldstændigt, som Monica havde forestillet sig det: et luksuriøst, men hjemligt og charmerende hotel, hvor moderne kunst bliver mikset med klassisk, hvor kontrastfarver klæder hinanden på en umiddelbar, men stilfuld facon, og hvor samleobjekter fra hele verden står side om side med ny keramik og nipsting. Og hvor blomsterne pynter naturligt, præcis som de har gjort alle de andre steder i verden, hvor Monica har boet.

I år er stedets gamle baghus blevet revet ned, og der er kommet en ny tilbygning til: hotellets tredje værelse, en suite med tilhørende have. Også Liva Stokkebye, en af Danmarks mest lovende unge kokke, som er udlært fra Henne Kirkeby Kro og Marchal, er blevet en del af The Monica i år, og hun sørger for, at der altid dufter vidunderligt af enten hjemmebagte cookies eller hjemmelavet fond, når man træder ind i hotellets hyggelige køkken med brændeovn og langbord.

Hvilke oplevelser håber du på at give dine gæster?
"Jeg håber, at mine gæster føler, de har været mine private gæster, når de tjekker ud. Jeg er her under hele opholdet, fortæller gerne masser af historier fra mit liv, og meget af hotellets interiør er mine private ting, som jeg har samlet igennem livet eller i hvert fald sat mit eget præg på. Det gør hotellet enormt personligt,” siger Monica.

Hvorfor tror du, at vi i højere og højere grad søger mod ro og mindre steder som netop The Monica?
"Jeg tror, at mange er trætte af, at de ikke føler sig set de steder, de besøger – og så er de blevet mættet af storby- og charterferier. De har brug for noget ro, noget unikt – et sted, hvor de kan lægge både computere og telefoner fra sig og ikke behøver at tage stilling til noget. Her skal de for eksempel ikke engang tage stilling til maden. Det har jeg gjort for dem.”

Hvad er det med dig og blomster?
"Allerede som barn elskede jeg friske blomster. I dag kan jeg godt lide, når de går lidt i forfald. Det minder mig om Tage Andersens kunstværker. Jeg kunne godt tænke mig at få kunstneren Marianne Scott-Hansen til at lave en blomsterskulptur til min stue til vinter.”

Hvor har du fundet inspiration til indretningen?
"Hammerichs Hus, der ligger et minut nede ad gaden, er noget så unikt. Farverne, den lille alkove, som jeg også selv har fået lavet, og fliserne på væggene – især fliserne. Jeg er også enormt inspireret af den norske film Kongens valg, der handler om kong Haakon. Alt ved den film er fint, lige fra kostumerne til porcelænet. Jeg elsker også at gå en tur i Den Gamle By i Aarhus – jeg kunne gå der hver uge og stadigvæk finde noget nyt. Jeg bliver især inspireret af farverne og tapeterne og de malede lofter. Jeg synes, at folk glemmer at bruge inspiration fra gamle dage, som for eksempel malede lofter. Svenskerne og nordmændene er meget bedre til at bruge farver. Danskere generelt er meget mere forsigtige.”

Er der et hotel, der har en speciel plads i dit hjerte?
"Hotel Endsleigh i Tavistock. Dels fordi det var der, at jeg fandt ud af, at jeg ville åbne et hotel, dels på grund af dets fuldstændigt fantastiske stil og omgivelser. Det var blandt andet her, at jeg fik idéen til at have gummistøvler stående til mine gæster.”