© Mathilde Kragh

Kom med indenfor i Mathildes lejlighed på 85 kvadratmeter på Østerbro

DBA- og loppefund, marokkanske referencer, kinesiske vaser og farver på alt fra gulv til loft og møbler. Der er masser af inspiration af hente i Mathildes smukke lejlighed på 85 kvadratmeter på Østerbro.

Hvad har du i dit hjem, som andre ikke har?
"Mit hjem er fyldt med kunstværker, som både er arvestykker, fundet på loppemarkeder, fra upcoming kunstnere og selvfølgelig en masse værker af min far, Nes Lerpa. Min far er abstrakt kunstmaler, og jeg er stor tilhænger af det, han laver – både oliemalerier, akvareller og keramik. Kunst og kunstens verden er nok kommet ind med modermælken, og det får også lov til at fylde meget i vores indretning. Jeg elsker at have værker på væggene, som hver dag skaber glæde og inspirerer – det kan være alt fra abstrakt til figurativ kunst. Ved at investere i kunst får man nemlig noget helt unikt, ingen andre har. Derudover er jeg en stor tilhænger af antikviteter og loppefund, hvor man også får følelsen af at eje noget særligt.”

Hvad har du senest brugt max. 1.000 kroner på (til hjemmet)?
"Man kan få mange gode ting til under 1.000 kroner. Jeg har nok brugt dem på fine loppefund, som jeg har fundet forskellige steder omkring Odsherred. Min kærestes mor bor i det område, og det er derfor nærliggende at besøge alle de fine loppemarkeder, når vi er i området. Det kribler altid i fingrene for at komme afsted. Mine seneste favoritter til under 1.000 kroner er en lille buttet vase, en lampe (som er piftet op med ny skærm) og en smuk stor kinesisk vase.”

Hvad er det bedste fund i dit hjem?
"Der er egentlig en del fund, jeg er ret stolt af. De fleste af vores ting er faktisk fundet på Instagram, DBA, loppemarkeder osv., hvor vi bruger meget tid på at kigge efter spændende sager. Men det fund, som nok topper dem alle, er vores spisebordsstole, hvor man kan mærke den lækre og solide kvalitet, når man sætter sig i dem. God kvalitet er virkelig noget, jeg sætter pris på.”

Hvordan vil du beskrive dit hjem/stil?
"Vores stil er nok en blanding af skandinavisk enkelthed og sydlandsk varme. Jeg elsker det enkle og stringente, det giver ro i sindet. Men samtidig er jeg meget draget af den sydlandske varme, hvor farver får lov til at spille en større rolle. Jeg er meget fascineret af farvekombinationerne i Marokkos bybillede med nuancer af blå og brændt orange. Det er samtidig utrolig vigtigt for mig, at folk føler sig hjemme, når de kommer på besøg. Man skal ikke være bange for at sætte sig i sofaen eller spilde på bordet. Derfor behøver lejligheden heller ikke at fremstå perfekt – der må gerne være ridser i gulvet, pletter på puden og helligdage på væggene.”

Hvad er dit bedste indretningstip?
"Kast dig ud i farver på vægge og loft – det kan altid males hvidt igen. Farver på vægge og loft giver så meget glæde. Jeg har ofte oplevet en kæmpe begejstring fra venner og bekendte, som med inspiration fra vores hjem selv har fået glæde af farver i deres bolig. Prøv desuden at indrette hvert rum, som var det dit eneste, gå i detaljer i alle hjørner og kroge, så dit øje tilfredsstilles og nysgerrigheden pirres, lige meget hvor du kigger hen.”

Håndplukket til dig