© Andreas Mikkel Hansen

Med dette tip kan du udnytte pladsen i en lille lejlighed

"Indretningen kan overføres til små lejligheder, hvor man skal have plads til et soveværelse i en stue." Læs Marias tip her.

Maria Foerlev er indehaver af galleriet Etage Projects. Med en udsigt til Kongens Have omgiver hun sig i sin lejlighed med konceptkunst og design, der udfordrer visuelt. Og det er meningen. For i sine sammensætninger udforsker hun idéen om, hvad der egentlig er æstetisk.

Se med her, hvordan hun gør.

Maria Foerlev er indehaver af galleriet Etage Projects i Københavns Indre By, hvor hun også bor i en 150 m² stor hjørnelejlighed i en ældre ejendom ved Kongens Have. Med en baggrund i design og kunsthistorie åbnede hun Etage Projects i Borgergade i 2013.

“Efter at have beskæftiget mig med kunst, design og arkitektur kunne jeg ikke rigtig vælge, hvilken retning det skulle gå i, og tænkte: ‘Hvorfor overhovedet vælge?’.

Derfor besluttede Maria at arbejde med kunstnere, der er optaget af funktion, og designere og arkitekter, der arbejder konceptuelt. For hendes interesse er design, der udfordrer traditionel møbelkunst og har et ekstra betydningslag og funktion, der fungerer som en hage imellem brugeren og poesien, som hun udtrykker det. Marias galleri viser derfor design, der er udtænkt af kunstnere, designere og arkitekter. Det fungerer som et almindeligt galleri med skiftende udstillinger, deltagelse på mange messer og repræsentation af kunstnere.

“Jeg bliver inspireret af dem, jeg arbejder med, og henter mere inspiration på kunstudstillinger end i møbelbutikker.”

Derudover laver Maria indretninger og giver råd om anskaffelse af collectible design. Det er design, der enten er unikt eller fremstilles i få editioner, fx design af Sabine Marcelis, Guillermo Santoma, Fos og Soft Baroque, og som sælges eksklusivt fra galleriet. “Jeg har altid antennerne ude, men er ikke altid bevidst om det,” fortæller Maria. “Jeg bliver inspireret af dem, jeg arbejder med, og henter mere inspiration på kunstudstillinger end i
møbelbutikker. Jeg kan ikke sige, at jeg i udgangspunktet går efter en bestemt stil, men indretter mig med idéer, der er omsat til æstetik.”

Hvad angår indretningsstil, har Maria en unik og udforskende tilgang. Hun er optaget af, hvordan æstetik påvirker vores liv. “Jeg har en idé om, at vores omgivelser er med til at forme os, og derfor har jeg respekt for hver en lille dims, jeg indretter mig med. Når jeg arbejder med kunstnere, der laver funktionelle objekter, eller designere, der arbejder konceptuelt, skyldes det, at de værker, man interagerer med, skaber en oplevelse, som man ikke kan få som passiv tilskuer,” siger Maria, der er glad for alle rum i lejligheden, der ligger ganske tæt på galleriet.

Rammen om lejligheden er hvid. Der er hvide vægge, hvide gulve og hvide gardiner. Det får de enkelte møbler til at stå mere frem, mener Maria.