Se min bolig: Christina Zemanova

Kom med indenfor hos freelancejournalisten Christina Zemanova, der bor i et hyggeligt 50'er-hus nord for København

© Josephine Svane
1 / 9

Christina Zemanova er 34 år og freelancejournalist for blandt andre Costume. Hun bor i et hyggeligt 50’er-hus i Rungsted nord for København sammen med sin familie, men bruger en del tid i deres lejlighed i Paris. Hendes stil er afslappet og skandinavisk med en snert af parisienne.

Kom med indenfor i hendes bolig her.

Arvestykker & vintagefund © Josephine Svane
2 / 9

Arvestykker & vintagefund

“Det gamle Wegner-bord med krydsben er et arvestykke fra min mormor. Bag det står et Poul Volther FDB-bord, der passer i størrelsen, så de to borde tilsammen nemt kan foldes ud og give masser af plads til middagsselskaber.”

Borde fra Hans J. Wegner og Poul Volther. Stole er vintage- og loppefund

Loppefund © Josephine Svane
3 / 9

Loppefund

“Flaglinestolen fandt Askes mor på et loppemarked i Sverige for 2.500 kroner. Den var da belagt med grønt skumgummi.”

Stol, Hans J. Wegner

Tokyo-souvenir © Josephine Svane
4 / 9

Tokyo-souvenir

“Lampen er designet af min yndlingsdesigner, japanske Isamu Noguchi, og båret nænsomt hjem fra Tokyo. Det er et under, at den med sit skrøbelige rispapir har overlevet vores mange flytninger.”

Lampe fra Isamu Noguchi

Burn baby burn © Josephine Svane
5 / 9

Burn baby burn

“Brændeovnen er den originale fra 50’erne, som huset er født med. Eftersom min mand har fældet en mindre skov i haven, er der brænde nok til mange vintre.”

Marokkansk inspiration © Josephine Svane
6 / 9

Marokkansk inspiration

“Badeværelset var tidligere et gammelt redskabsskur. Badekarret insisterede jeg på, selvom der måtte bygges en meter ud og laves nyt fundament for at få plads til det. Cementfliserne er fra flisefirmaet Marokk og produceret i Marrakech efter gammel marokkansk metode.”

Fliser fra Marokk

True blue © Josephine Svane
7 / 9

True blue

“Køkkenet er tre nuancer af blå. Jeg forelskede mig i det for mere end ti år siden, da vi boede ved siden af virksomhedens første butik.”

Køkken fra CPH Square

Safari © Josephine Svane
8 / 9

Safari

“Kaare Klint-stolene var mit første møbelkøb, da jeg begyndte som praktikant på Politiken og flyttede til Vesterbro. Flodhesten fik min mand Aske i 18-års fødselsdagsgave af sin mor, og de kinesiske figurer er en traditionel kinesisk bryllupsgave.”

Safaristole fra Kaare Klint

Aviskunst © Josephine Svane
9 / 9

Aviskunst

“Vores hus er fyldt med avistegninger, der bliver tegnet til de historier, som Aske og jeg skriver (Christinas mand er journalist Aske Munck, red.). Her en historie om at blive gift, mens du drukner i fransk bureaukrati.”