Se min bolig: Galleriejer Tina Seidenfaden

Originale detaljer, et miks af kunst, design og vintagefund og skandinavisk minimalisme i sort-hvid. Træd indenfor i Tina Seidenfadens inspirerende hjem

© Josephine Svane
1 / 12

“Et stort, overvældende miks.” Sådan beskriver Tina Seidenfaden Busck, ejer af designgalleriet The Apartment, sit hjem i København, som hun deler med sin mand og deres tre børn.

HVAD ER DIT BEDSTE RÅD TIL PERSONLIG INDRETNING? “Sørg for, at dine ting har en historie, og at dit hjem afspejler, hvem du er. Vær ikke bange for at blande gammelt med nyt, forskellige stilarter og farver og mønstre.”

HVAD ER DET FØRSTE, JERES GÆSTER LÆGGER MÆRKE TIL? “At her bor børn. Min mand og jeg har tre børn på 7,5 og 2 år, der selvfølgelig fylder en del i vores hjem. Vi har tænkt over indbyggede løsninger, for eksempel indbyggede skriveborde i karnapperne i køkkenalrummet, der skaber små rum i rummet. Det gør, at vi kan være sammen i samme rum, men have forskellige aktiviteter.”

HVAD ER DIT FAVORITSTED I JERES HJEM? “Jeg elsker vores sofahjørne med den store biblioteksvæg. En bogreol giver liv og varme til et rum og fortæller om noget, hvem der bor der.”

HVAD ER DIT YNDLINGSMØBEL? “Min gamle Poeten-sofa, der er designet af Finn Juhl. Sofaen er så skulpturel og fint proportioneret.”

HVAD ER DET VIGTIGSTE I ET HJEM? “Personlighed og plads til at leve. Indretningen skal afspejle de mennesker, der bor der. Ting må ikke være for fine til at blive brugt og levet med. I min optik bliver ting kun smukkere af at blive patineret over tid.”

Installation © Josephine Svane
2 / 12

Installation

“Jeg kan godt lide at omgive mig med kunst, der kræver lidt – både opmærksomhed og mental energi. Det gør installationen af Tomas Saraceno.”

Rolig karnap  © Josephine Svane
3 / 12

Rolig karnap

“Jeg elsker små hyggekroge i hjemmet, og karnappen her er oplagt til en stille stund. Glaskunsten fanger lyset og skifter udtryk dagen igennem.”

Glaskunst af John Kørner. Jeans fra Acne Studios og bluse købt i Holly Golightly

Vildt miks  © Josephine Svane
4 / 12

Vildt miks

“Vores indretning er ét stort, overvældende miks af farver, møbler, dimser, flag, legetøj og kunst.”

Vitrineskab fra Fil de Fer

Farver     © Josephine Svane
5 / 12

Farver

“Farver er grundstenen i min stil, og kunstværket af Anselm Reyle, som jeg fik i bryllupsgave, er ekspressivt uden at være for meget. Jeg er vild med den måde, striberne komplementerer hinanden i farve og tekstur.”

Bænk          © Josephine Svane
6 / 12

Bænk

“Bænken har stået i The Apartment helt fra begyndelsen – før den kom herhjem – og jeg elsker den måde, den favner folk, der sidder i den. Glasinstallationen af Barry McGee er skabt af flasker, kunstneren har købt af hjemløse, og siden malet ansigter på.”

Bænk af Ilse Crawford for De La Espada

Glad installation © Josephine Svane
7 / 12

Glad installation

“Installationen af Olafur Eliasson over spisebordet har lidt samme kvaliteter som værket af Anselm Reyle. Det er finurligt farverigt og fanger lyset, der skifter i løbet af dagen. Jeg bliver glad af at se på den.”

Gallerivæg © Josephine Svane
8 / 12

Gallerivæg

“Kunstudstillinger er i særdeleshed en stor inspirationskilde for mig. Jeg har en baggrund i auktionsverdenen – den kommer tydeligt til udtryk i min boligstil.”

Elsket lampe © Josephine Svane
9 / 12

Elsket lampe

“Mit kæreste eje er Onyx-Light fra Michael Anastassiades. Lampen er skåret i ét stykke onyx, og hver eneste lampe er helt unik.”

Trappe © Josephine Svane
10 / 12

Trappe

“Den største udfordring i min indretning er, at alle funktioner skal inkorporeres i ét, stort åbent rum. Vi har med trappen forsøgt at skabe en opdeling af rummet, men samtidig bevare det åbne view, der er så fint, gennem hele lejligheden.”

Mønstrede tapeter       © Josephine Svane
11 / 12

Mønstrede tapeter

“Min bedste indretningsidé er at sætte tapeter op i små rum. Jeg elsker tapeter i smukke farver og mønstre, og specielt i små rum kan de skabe en særlig stemning af eget univers – som en lille, poetisk boks.”

Tapet af Martha Armitage fra The Apartment, håndvask fra Agape, glasvase fra Fil de Fer og håndsæbe fra Aesop

Sofa © Josephine Svane
12 / 12

Sofa

“Finn Juhls elegante, organiske formsprog kendetegner sofaen, der ikke for ingenting hedder Poeten. Der er netop noget fint og poetisk over den. Han tegnede den i 1941 til sit eget hjem, der nu er en del af Ordrupgaard.”

Mere om Boliger? Få Costumes nyhedsbrev