Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen

Den 20-årige ejer af tæppefirmaet Marokko Indretning åbner dørene til sit smukke hjem, som indeholder et miks af marokkanske tæpper og vintagefund tilsat et moderne touch

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
1 / 9

I en herskabslejlighed nord for København bor Sophia Thunberg Andersen sammen med sin kæreste. Hun er 20 år og indehaver af firmaet Marokko Indretning.

Til daglig studerer Sophia kommunikation og erhvervsøkonomi på CBS, og bruger med glæde weekenderne på diverse loppemarkeder.

Kom med ind i hendes smukke og orientalsk-inspirerede hjem herunder.

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
2 / 9

HVORDAN VIL DU GENERELT BESKRIVE DIN BOLIGSMAG OG STIL?

“Min stil er moderne, kombineret med enkelte vintage genstande og tæpper, der skaber personlighed i hjemmet.

Jeg bruger mange weekender på at gå på diverse loppemarkeder og finde nye ting til hjemmet, som kan tilføje det lille twist. Favoritten er Gentofte Loppemarked, hvor jeg har gjort mange kup.”

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
3 / 9

HVAD BETYDER MEST FOR DIG, NÅR DU SKAL INDRETTE ET RUM?

“Rolige rum med små loppefund og smuk kunst – jeg synes, at kunst og loppefund giver vores hjem noget afdæmpet personlighed, så rummene ikke fremstår helt sorte og hvide.

En stor del af vores indretning er selvfølgelig også mine marokkanske tæpper, som jeg forhandler. Hver gang jeg tager afsted for at hente tæpper hjem, ryger der et til side, som jeg ikke nænner at sælge, og som derfor får en plads i hjemmet.”

HVAD ER DIT YNDLINGSITEM I HELE DIN BOLIG?

“Vi holder meget af at indrette med få designklassikere, og vi går i det hele taget efter at have få, men gode møbler, som får plads til at tale for sig selv uden for meget krims krams.

Derudover er jeg også helt forelsket i kombinationen af moderne design og vores vintage marokkanske tæpper.”

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
4 / 9

HVILKET RUM I HJEMMET ER I DIN OPTIK DET VIGTIGSTE?

“Det vigtigste rum er uden tvivl vores åbne køkken, hvor man kan lave mad uden at være adskilt fra venner eller familie. Det er det rum i lejligheden, hvor vi bruger suverænt mest tid, da det binder hele lejligheden sammen, og både fungerer som køkken, bar/spiseplads og gennemgangsrum.

Vi laver altid mad hjemme, og derfor er det skønt, at man kan gøre det og stadig være forbundet til resten af lejligheden.

Jeg elsker vores sorte køkken fra Poggenpohl, da det skiller sig lidt ud fra det altid hvide nordiske køkken.”

Barstole fra Mater, maleri fra Christian Just Linde, lampe fra Ilva, lavaboard fra Made A Mano, løber fra Marokko Indretning

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
5 / 9

HVAD ER DIN YNDLINGSFARVE?

“Min stil er meget sort, hvid og grå, og derfor er det fedt at tilføje lidt varme til rummene i form af kunst og mindre genstande, mens de store flader og møbler bliver holdt i rolige farver.

Den sorte træbænk fra Tom Dixon er et af mine yndlingsmøbler. Den er købt for flere år siden, men designet er bare klassisk og smukt, og det gør mig glad, hver gang, jeg ser på den.

Vi rykker ofte lidt rundt, så møblerne på den måde kan få nyt liv. Nogle gange behøver man ikke nødvendigvis købe nye møbler for at føle, at der sker noget i hjemmet.”

HVAD DRØMMER DU OM AT KØBE TIL DIN BOLIG?

“Mit næste køb er uden tvivl de ikoniske Serge Mouille-lamper, som jeg synes er helt vildt smukke. De har været på ønskelisten længe.”

Gulvtæppe fra Marokko Indretning, bænk fra Tom Dixon, potte fra Tine K Home, lavaboard fra Made A Mano

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
6 / 9

HVAD ER DU GLADEST FOR VED DIN EGEN BOLIG?

“Jeg elsker et herskabeligt udtryk, og jeg er derfor vild med vores gamle stuk og høje paneler, hvilket var noget af det, vi faldt for at vi for nyligt købte lejligheden.

Spisestuen bliver faktisk ikke brugt så ofte, som den fortjener. Da vi kun bor to mennesker i lejligheden, virker den ofte meget formel. Dog er den perfekt, der kommer gæster, da vi aldrig mangler plads. Vi har ligesom i stuen malet væggene grå, da det, på smukkeste vis, fremhæver både stuk, paneler og de gamle dobbeltdøre.”

Spisebord fra Jytte Demuth, stole fra Eames, lampe fra Moooi, keramikvase og lysestager er loppefund

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
7 / 9

HVILKET RUM I DIT HJEM HOLDER DU MEST AF?

“Stuen er rummet, hvor vi slapper af efter en lang dag, og det er oftest der, hvor vi ender med at sidde og spise, da spisestuen godt kan blive en smule formel. Derfor fungerer sofaen gerne som spiseplads foran tv’et, når vi ikke har venner eller familie på besøg.

Vores stue har dejlige store vinduer, som giver massere af sol til rummet. Derfor valgte vi også den grå farve til væggen, som giver lidt hygge til det store rum, og som står i kontrast til det hvide.”

Sofa fra Jytte Demuth, sofabord lavet på bestilling af stål og træ, puder i hør fundet på marked i Frankrig, vase og små figurer fundet på loppemarked, tæppe fra Marokko Indretning

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
8 / 9

“Soveværelset er fuldstændig helligt for mig og skal bare være et rart sted at være med massere af bløde dyner og stearinlys. Derfor har vi også valgt ikke at have noget tv i rummet, da det godt kan fylde ret meget.”

Sengetøj fra By Nord, sengetæppe fra Marokko Indretning, lysestager og billede fra Tine K Home.

Se min bolig: Sophia Thunberg Andersen
9 / 9