bænk altan altanmøbler
© Ellos

Altanmøbler: De bedste altanmøbler, som gør dig klar til forår og sommer

Endelig tillader vejret, at vi kan begynde at bruge vores altaner. Vi har samlet de flotteste altanmøbler til både store og små altaner, så du kan blive klar til de lune forårsdage.

Altanmøbler

Vejret tillader endelig, at vi kan opholde os udendørs på vores altaner uden at skulle pakke os ind i dynejakker og vinterstøvler. Det betyder også, at vi endelig kan begynde at klargøre vores altaner med planter og altanmøbler, så vi kan nyde alle de lune dage, som foråret og sommeren forhåbentlig vil bringe.

Nedenfor hjælper vi dig med at gøre din altan klar til foråret og sommeren med både altanmøbler til den lille og den større altan samt tips til indretningen af din altan.

Håndplukket til dig

Parasoller til altanen

Selvom det er dejligt, når solen står højt på himlen, og vi kan nyde solens varme stråler, så er en parasol til altanen et must, når solen står lavt og skinner dig direkte i øjnene, eller når det bliver lidt for varmt. Du kan enten gå med en klassisk parasol, en model, der kun har halv skygge, så den ikke fylder så meget på din altan, eller udgaven, som kan vippes ud over altanen, så du er sikker på at kunne få skygge, når solen står allerlavest.

Tip: Gå med en altanparasol, som har halv skygge eller kan vippes, hvis du har en mindre altan. På den måde fylder din parasol ikke så meget på selve altanen, hvilket vil få din altan til at virke større.

Altansæt

Noget af det, som mange glæder sig til ved de lunere forårsdage, er at kunne nyde samtlige måltider på altanen, og derfor er et godt altansæt med altanbord og -stole et af de vigtigste elementer i indretningen af din altan. Har du plads på din altan til et større sæt, kan du med fordel vælge et, hvor der er plads til gæster. Her er særligt et rundt altanbord et hyggeligt valg, hvis du har godt med plads. Mens de klassiske altanborde og -stole i træ er lækre og tidløse, har altansæt i stål et lettere og finere udtryk, der ikke virker så voldsomt, hvis du vil have plads til andre altanmøbler.

Cafésæt til altanen

Har du en mindre altan, er et cafésæt til din altan et oplagt valg, da det optager mindre plads, men samtidig giver dig mulighed for at nyde morgenkaffen eller eftermiddagssolen på din altan. Du kan endda udnytte pladsen på din altan endnu bedre ved at vælge et altanbord, som hænger fast på gelænderet af altanen og kan klappes ned, eller en udgave, hvor altanbordet er af halv størrelse og dermed ikke spilder unødig plads. Alternativt kan du også købe et cafésæt med altanbord og -stole, som nemt kan klappes sammen og fjernes.

Bænke til altanen

Bænke på altanen er både hyggelige og praktiske, når du skal indrette din altan med altanmøbler. De fylder både mindre end altansættet med altanbord og -stole, og så kan de få i alverdens fine udgaver. Vælg den sikre udgave i stål for et stilrent udtryk, eller gå med en fransk flettet udgave eller modellen i bambus eller rotting for et mere bohemet udtryk. En bænk er et altanmøbel, der både er nemt at indrette med, og som inviterer til timevis med gode snakke på altanen.

Grill til altanen

Selvom sol og sommer også er ensbetydende med udendørs måltider og grillmad, er det ikke altid lige nemt at grille på en altan. Der findes et stor udvalg af grill-typer, men når du sidder på din altan, kan det være en fordel af investere i en gasgrill eller en elektrisk grill, så du ikke får kul og aske ud over altanen, og så du ikke skal finde et sted at smide de løse kulrester ud. Før du går i gang med at grille på din altan, bør du dog orientere dig i din ejendoms regler for, hvordan og hvornår du må grille på altanen.

Tip: På mindre altaner kan det være en fordel at vælge en grill, der kan hænge fast på gelænderet – det sparrer plads på altanen og giver mere rum til dine altanmøbler.

Loungesæt til altanen

Hvis du er en af de heldige, der har en stor altan, så er et loungesæt et altanmøbel, der skaber gode og hyggelige rammer for masser af timers afslapning på din altan. Mens et klassisk sort loungesæt kan skabe et stilrent udtryk, men også kan synes en anelse tungt på en altan, kan et loungesæt i lyse beige farver eller en udgave i bambus virke lettere og syne mindre. Uanset er et loungesæt med masser af hynder og puder det oplagte altanmøbel til at skabe en hyggekrog på din altan.

Håndplukket til dig