bord fra ikea
© Ikea

Denne Ikea-ting bliver flere tusinde kroner værd

Ikea er kendt for budgetvenlige boligfund. Men denne ting beviser, at der gemmer sig fremtidige møbelklassikere hos det svenske varehus

4. september 2018 af Dorte Duborg

Kan et Ikea-møbel være en god investering? 

Ikea fejrer i år sin 75 års fødselsdag og har i den forbindelse valgt at relancere nogle af sine mest ikoniske møbler, som del af kollektionen Gratulera. 

Det svenske auktionsfirma Barnebys har kigget på kollektionen og beretter på sin hjemmeside, at et af de ydmyge møbler vil blive en klassiker i fremtiden, og dermed bliver betydeligt mere værd på sigt. 

Møblet er det lille, trebenede Lövbacken-bord (tidligere kendt som Lövet), der lige nu kan fås til cirka 336 kroner. Ifølge de svenske antikvitetseksperter vil bordet kunne sælges for mellem 7.000 og 14.000 kroner i år 2030, og hvis du venter lidt længere tid vil du få omkring 37.200 kroner i år 2040. Og Barnebys co-founder og antikvitetsekspert, Pontus Silfverstolpe, udtaler tilmed: “Jeg vil ikke blive overrasket, hvis bordets værdi bliver ved med at stige i fremtiden.”

Bordet udkom første gang i 1953 og er klassisk for stilen i midten af det 20. århundrede med sit funktionelle og underspillede look. En fin tilføjelse til indretningen – og en meget billig møbelinvestering. 

Møbel ikea
© Ikea

Måske er du interesseret i ...

Seneste