Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

IMG_3196-2 © Michael Falgren

Cathrine inspirerer dagligt 45.000 følgere på Instagram: her er hendes tre bedste indretningstips

Cathrine de Lichtenberg har stor succes på Instagram og inspirerer sine følgere til at vælge en lilla skabslåge, et himmelblåt spisebord eller et blomstret tapet til væggene. Costume har taget en snak med hende om favoritkøbet, den seneste erhvervelse og det største fejlkøb.

Med sit farverige og sprudlende univers er Cathrine de Lichtenberg gennem sit instagram alias cathdelichtenberg hurtigt blevet en inspirationskilde for mange. Costume har snakket med den dygtige boligstylist, der afslører, at selv hun gemmer rod væk bag gardiner og i skuffer og skabe.

Hvordan begyndte du dit kreative univers?
“Fra 2013 til 2015 var jeg udstationeret i Sydafrika og Angola, og da jeg ramte Danmarks trygge jord igen, begyndte jeg at ændre adfærd. Nogle måneder senere blev jeg diagnostiseret med PTSD. Det førte til en lang sygemelding med intensiv traumeterapi for at komme tilbage til en nogenlunde normal tilværelse, og i denne proces blev farver og indretning mit 'escape' og min terapi.
Jeg begyndte at bruge Instagram til at highlighte øjeblikke med farver og en energi, der gjorde mig glad. Instagram blev således et værktøj til at skabe noget fint i en ellers ret hård og trist tid. Jeg priser mig lykkelig for, at så mange siden er begyndt at følge med, så jeg har kunne fortsætte med at lege med farver og indretning.”

Hvor søger du selv inspiration?
“Jeg bruger mine omgivelser og Instagram til at søge inspiration. Pinterest er også en fantastisk kilde, men jeg er ærligt ikke god til at få den brugt. Jeg går meget med en følelse og en energi, jeg får lyst til at skabe i mit hjem, og den kan blive tricket af en farve, et print, en frugt, en blomst, et stykke tøj, en form og så videre.”

Hvad er du mest glad for i dit hjem?
”Jeg er sindssyg glad for vores garderobe. Vi har brugt et rum i kælderen til tøj og opbevaring og gemt det væk sammen med el-tavler med mere bag de smukkeste grønne satingardiner. Hertil har jeg mikset med et sidebord, der fanger den grønne og de beige nuancer i rummet, og skabt en kontrast med det store, tunge, spacy, lilla spejl. Rummet føles altid rart og roligt, også selvom der sjælendt er særlig ryddeligt bag gardinerne.“

Hvad er dit største fejlkøb til hjemmet?
”Jeg er en kæmpe krejler, og inden vi flyttede ind i lejligheden, var jeg meget aktiv på genbrugssider samt auktioner. Mine forældre havde i laaang tid en håndfuld møbler stående i deres kælder, indtil vi var klar til at flytte ind – og da vi kom dertil, passede de ikke ind som forventet. Mit største fejlkøb er derfor en stor gammel sofa, som vi aldrig nåede at bruge, før den røg videre.“

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?
”En bænk og en reol fra dba.dk. Sidstnævnte er ved at få en klat maling og en bøjlestang og den skal blive til et fint møbel til vores kommende datters værelse.”

“Det betyder ikke, at vi altid har styr på og orden i sagerne, eller at vi ikke har bunker af papir, aviser og andet, der ikke liiige bliver taget stilling til. Vi har fundet en god løsning med at organisere rod bag skabslåger, skuffer og i kurve.”

Har du et råd til, hvordan man får farver ind i sin indretning?
“Start i det små og find ud af, hvilke(n) farver du bedst kan lide. En nem og billig løsning er at bruge blomster, lægge frugt og grønt på et fad eller købe pudebetræk i de farver, du tænker, ville være gode. Se dem lidt an og hvis du så kan mærke, at du har brug for mere af en farve, så tøv ikke med at male fire vægge. Det værste, der kan ske, er, at du skal male dem om igen.”

Hvad er dine tre bedste indretningstips til Costumes læsere?

  1. Glem alt om regler og stilarter, man 'bør' følge: Følg din mavefornemmelse og omgiv dig med de ting, der gør dig allermest glad. Intet er vigtigere end en god base, som man føler sig godt tilpas og hjemme i.
  2. Tænk i kontraster: Miks kolde og varme materialer, "unaturlige” farver med naturlige, rå med feminine etc. for at skabe en balance i rummet. Eksempelvis har vores køkken været holdt i en sart rosa mod den mørke røgede eg og været tilsat en stærk orange længe. Sidstnævnte er dog for nyligt blevet skiftet ud med en blå for at prøve et nyt udtryk.
  3. Organiseret rod: Jeg trives bedst, når der er ryddet op, og der ser som oftest ryddeligt ud hos os, da jeg har svært ved at finde ro i rod. Det betyder dog ikke, at vi altid har styr på og orden i sagerne, eller at vi ikke har bunker af papir, aviser og andet, der ikke liiige bliver taget stilling til. Vi har fundet en god løsning med at organisere rod bag skabslåger, skuffer og i kurve, som man så kan få styr på, når tiden er – men så skal vi ikke se på en bunke midt i køkkenet hver dag.