Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

DIY: Sådan laver du din egen marmorsæbe © Pinterest / @homeyohmy.com

DIY: Sådan laver du din egen marmorsæbe

Den ser fin ud på badeværelset og fungerer glimrende som en personlig værtindegave. Se, hvor let du kan lave din egen sæbe med marmormønster

En hjemmelavet og stilfuld håndsæbe med valgfri duft ser smuk ud på badeværelset, og når først du er i gang med projektet, er det nemt at lave mange i samme omgang – så du kan let lave nogle meget personlige og velduftende gaver til lang tid.

Det er den unge Chicago-blogger Amy fra Homeyohmy.com, der er mesteren bag den meget stilfulde håndsæbe. Her er et hurtigt overblik over hendes fremgangsmåde. Den fulde DIY opskrift finder du på Amys egen blog.

Sæbe i mikrobølgeovn

Amy er DIY-blogger af den bedste skole. Alle steps i hendes DIY er gennemfotograferet og detaljeret beskrevet. Samtidig lægger hun alt frem uden at holde nogle hemmeligheder tilbage i ærmet.

Grundidéen i den hjemmelavede marmorsæbe er at at lave to substanser af flydende sæbe i hver sin farve ved brug af en mikrobølgeovn.

Støbeform til sæbe

Derefter hældes de to forskelligefarvede flydende sæber ned i en særlig støbeform til sæbe.

Den mørke sæbe har Amy kreeret ved at blande tre farver beregnet til indfarvning af sæbe. Det drejer sig faktisk om primærfarverne gul, rød og blå, som hun har brugt rigelige mængder af for at nå frem til den kulagtige farve.

Amy har desuden brugt eucalyptus til at give sæben duft. Alle mulige andre dufte egnet til sæbe kan anvendes i stedet.

Fjern skillerum

Når sæbeformen er fyldt til randen, fjernes skillerummene. Herefter blandes de to sæber forsigtigt sammen med en træpind.

Marmorsæbe som værtindegave

Efter at have tørret et døgns tid, skæres sæben over med en sæbedeler. Smukkere værtindegave skal man lede længe efter.

Se hele Amys tutorial til hendes marmorsæbe på Homeyohmy.com.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Mere om Living? Få Costumes nyhedsbrev