Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

køkken-ting

Sådan indretter du det lille køkken

Selvom dit køkken måske er småt, betyder det ikke, at det ikke kan blive dit nye yndlingsrum. Costume Living guider dig til, hvordan du får mest ud af de få kvadratmeter.

Hvordan indretter man sig småt?

Nøglen til det vellykkede lille køkken er struktur, orden og alternative løsninger med flere funktioner. Det betyder dog langt fra, at dit køkken skal være kedeligt.

Vi har fundet 15 fine fund, der gør livet, for dig med det lille køkken, lettere. Shop dem her.

gejst-nivo-a-sort-1.w610.h610.fill_ © moods
1 / 15

Ty til hylden

Den nemmeste måde at snyde sig til lidt mere opbevaringsplads er ved at sætte hylder op. Her kan du opbevare det, du bruger meget eksempelvis krus, tallerkner, skåle og stempelkander.

GEJST hos Moods
Hylde
799 kr.

Maling © røverkøb
2 / 15

Mal hylde og væg i én enkelt farve

Der er en del, der skal klemmes ind i et køkken. Og der skal desværre ikke meget til, før det lille rum bliver uroligt. Mal derfor dine køkkenvægge, døre, hylder – og måske endda loft – i samme farve eller nuance, så de går i ét. Dette giver rummet ro og sammenhæng. Samtidig lader det dine kaffekopper og tallerkner stå ud og pynte på hylden.

RØVERKØB
Firenze 3A
350 kr. pr. spand

Tip: Undgå for mørke nuancer, da dette kan få rummet til at virke mindre.

We-do-wood_500.w610.h610.backdrop © wedowood/designdelikatessen
3 / 15

Indret dig med en slagbænk

Den klassiske slagbænk er uden tvivl stadig en ideel makker til spisebordet i køkkenet. Den er særligt god, fordi den kan rumme ekstra opbevaringsplads, alt i mens den indbyder til at sætte sig og hænge ud i køkkenet. Gør den mere behagelig ved at pynte med hynder og puder. Voilá, så har du en hyggekrog med loungestemning. Du kan finde inspiration til de flotteste puder lige her.

WE:DO:WOOD hos Designdelicatessen
Slagbænk
2.962 kr. (før 3.726 kr.)

cb7f78de02146e6dffc03a6ee292435c-2 © STINE WEIGELT/COOP
4 / 15

Stole der kan stables

Stole kan optage en del gulvplads, hvorfor det kan fylde unødvendigt i et i forvejen lille rum. Anskaf dig i stedet skamler eller stole, der kan stables og stilles væk. På den måde kan du hurtigt spæde til med siddepladser, hvis der er brug for det.

STINE WEIGELT hos Coop
Skammel
1.199 kr.

6ba28a6999526f06e60042dfc68c018a © Finders Keepers/Signe Bagger
5 / 15

Giv væggene personlighed

Du kan sagtens have et hyggeligt og personligt køkken, selvom der er begrænset plads til dekoration. Sæt dit eget præg på køkkenvæggene ved at dekorere med flotte plakater og billeder.

SIGNE BAGGER hos FindersKeepers
Plakat
400 kr.

b3 © ELLOS/HKLIVING
6 / 15

Lad lampen larme

Ligesom dine vægge kan pyntes, kan du også integrere det personlige twist ved at lade din lampe være et kunstværk i sig selv. Vælg en lidt anderledes lampe som denne japansk inspirerede lampe.

HK LIVING hos Ellos
Loftslampe
3.999 kr.

skærebrætte © ZARA HOME
7 / 15

Brug dine skærebrætte til servering

Anskaf dig flotte skærebrætte, du både kan bruge til tilberedning og servering. Det er pænt og sparer samtidig plads i de trænge køkkenskabe.

ZARA HOME
Skærebræt
Fra 229 kr.

rullevogn © rullevogn
8 / 15

Bordflader der kan fjernes

En rullevogn er et godt valg til at opbevare de ting, du gerne vil have lige ved hånden. Netop fordi den kan rulle, er den nem at fjerne hurtigt, hvilket er rart, hvis I er flere i køkkenet og ønsker mere arbejdsplads.

ELLOS
Rullevogn
799 kr.

Magnetholder til knive © HVALSØE
9 / 15

Brug væggen til redskaber

Det kan være en god ide at hænge dine favorit knive op. Det sparer skuffeplads, og du undgår at knivene bliver døve, fordi de ligger og skraber mod hinanden.

HVALSØE
Knivmagnet i egetræ
499 kr.

Krydderibeholder © H&M
10 / 15

Sorter og saml krydderierne

Hav de vigtigste krydderier stående fremme sorteret i en holder som denne. Så har du dem lige ved hånden, når de skal bruges i madlavningens travlhed.

H&M
Krydderibeholder
199 kr.

Tip: Køb små beholdere til krydderierne, hvis de er i poser. Så undgår du, at de drysser, når du åbner for dem.

507377_juice_high_blue © HAY/BAHNE
11 / 15

Udstil dine køkkenredskaber

Hvis du i forvejen har lidt bordplads at gøre godt med, så undgå at have unødvendig pynt som vaser og krukker stående. Du kan dog lade dem tjene et praktisk formål i indretningen. Brug eksempelvis din yndlingsvase som køkkenredskabsholder – funktionelt og flot!

HAY hos Bahne
Vase
999 kr.

Paninimaskine © coolshop
12 / 15

Køkkenapparater med flere funktioner

Hvis der står for mange apparater fremme, virker bordpladsen pludselig meget mindre. Tænk derfor smart og invester i få gode køkkenapparater, der dækker flere af dine behov. En panini-grill er en toastmaskine og brødrister i én, og du kan endda bruge den som regulær stegepande, hvis du vil. Super smart.

FRITEL hos Coolshop
Panini grill
615 kr.

45859-1-40025012_miljo_a © SØSTRENE GRENE
13 / 15

Hold orden i dine madvarer

Ryd op i skufferne og invester i ens beholdere til tørvarer som pasta, mel og nødder. En kedelig udgift, men én, du med garanti ikke fortryder.

SØSTRENE GRENE
Opbevaringsglas
Fra 23 kr.

Tip Sæt mærkater på beholderne – så har du styr på, hvornår de har sidste anvendelsesdato.

opvaskesæt © sinnerup/zone
14 / 15

Bordplads ved vasken

Området omkring køkkenvasken er ofte travlt. Og hvis du ikke har opvaskemaskine, kan der hurtigt opstå en trafikprop af beskidte tallerkner, glas og køkkenredskaber. Sørg derfor for at have det ryddeligt omkring vasken, så der ikke opstår for meget trængsel. Du kan med fordel samle de ting, du ikke kan undvære i én enkelt løsning. En holder til opvaskebørste, sæbe og håndklæde er en fordelagtig måde at holde orden med stil.

ZONE hos Sinnerup
Opvaskesæt
200 kr.

1813_04_1024x1024 © CRAFT SISTERS
15 / 15

Gør det behageligt for fødderne

Der kan godt blive fodkoldt på et køkkengulv. Læg derfor det sidste touch på dit køkken med et gulvtæppe, der binder rummet sammen.

CRAFT SISTERS
Gulvtæppe
2.700 kr.

Tip: Husk et skridsikkert underlag, så du ikke skvatter og spilder morgenkaffen!