Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paris Hilton, Ugg-støvler, jeans fra Miss sixty: Mode fra 2000 © Wenn.com / Pinterest

13 items fra 00'erne, du helt sikkert kan huske

Var du ung i midt 00'erne, havde du helt sikkert også en plastiktaske fra Flying A, en Von Dutch-kasket og verdens mest lavtaljede jeans

Selvom vi nogle gange husker tilbage på 00'ernes mode med en vis foragt, kan vi ikke komme udenom, at var en festlig periode på modefronten. Alt var tilladt, og her blev hverken sparet på bling, farver eller logoer. Om sommeren kunne man eksempelvis slippe afsted med et outfit bestående af stumpede bukser, en mavekort, neonfarvet top, en Von Dutch-kasket og et par gigantiske solbriller, der gerne skulle matches med et par lige så store øreringe.

I koldere perioder stod den på bluser fra Nørgaard Paa Strøget, ekstremt lavtaljede jeans fra Miss Sixty eller et par joggingbukser fra Everlast parret med et par udtrådte bamsesko eller Kawasaki-sneakers.

Nogle af 00'ernes items er allerede vendt tilbage, mens andre ikke er blevet set siden Paris Hilton og Lindsay Lohan var på mode.

Få et glædeligt gensyn med 13 af 00'ernes mest mindeværdige items her.

1. Stumpede bukser

Avril Lavigne var cool i start 00'erne, og hvad end du vil indrømme det eller ej, lod du dig nok også inspirere af hendes piratbukser, glatte hår og ekstreme brug af eyeliner, alt imens du skrålede med på hitsangen Sk8er Boi.

2. Flying A

Det svenske brand Flying A er gået i glemmebogen, men i 00'erne dominerede mærket mange unge pigers garderober.

De gratis plastikposer med lynlås, som blev udleveret ved køb, var grund nok til at handle i butikken. Hvorfor i alverden skulle man gå med en Chanel-taske, når man kunne have en plastikpose fra Flying A under armen?

3. Neon

Mavebluser i neon? Tjek. Strømpebukser i neon? Tjek. Øreringe i neon? Tjek. Og gerne på én gang.

4. Opsigtsvækkende solbriller

00'ernes solbriller skulle vække opsigt. Farvede glas dekoreret med similisten og fluesolbriller i størrelse XL a la Paris Hilton var normen.

© Wenn.com

5. Everlast

Joggingbukserne fra Everlast var lige så populære, som de er komfortable – hvorvidt det var klædeligt, er en helt anden snak ...

6. Kawasaki-sneakers

Sneakers i lærredsstof var på alles fødder og kom i alle regnbuens farver. For at fungere optimalt, skulle de helst kombineres med überlavtaljede Miss Sixty-jeans, hvilket fører os videre til det næste punkt på 00'er-listen.

7. Miss Sixty-jeans

Diesel og Miss Sixty konkurrerede om titlen som 00’ernes mest populære denimbrand, men Miss Sixty løb med førstepladsen.

8. Vilde øreringe

Både guld, sølv, plastik og perler var tilladt, så længe dine øreringe var iøjenfaldende.

9. Bling

Hvis det glimtede, var det godkendt, og du kunne snildt slippe af sted med både at have bling i ørerne, på blusen, tasken og bling på bandanaen ligesom J.Lo.

10. Von Dutch-kasketten

Den berygtede truckerkasket fra Von Dutch var ikke til at komme udenom. Kasketten kunne fåes i alverdens farvekombinationer og mønstre, som alle var prydet med mærkets velkendte logo.

11. Logo-mania

Apropos logoer var de generelt i høj kurs i 00'erne, og dem, der havde råd, gik efter Louis Vuittons velkendte monogramlogo.

12. Bamsestøvler

De vamsede bamsestøvler, helst af mærket Ugg, var bestemt behagelige, men ikke særlig kønne – især ikke efter at være blevet godt udtrådte og beskidte.

© Wenn.com

13. Nørgaard Paa Strøget

Den ribstrikkede bluse fra det ikoniske mærke Nørgaard Paa Strøget er aldrig gået af mode, men i 00’erne var blusen en indgangsbillet til at være en del af venindeflokken, og du skulle helst have den i så mange farver som muligt.

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev