00er mode 00erne årti bamsestøvler
© Skims

13 items fra 00'erne, du helt sikkert kan huske

Var du ung i midt-00'erne, havde du helt sikkert også en plastiktaske fra Flying A, en Von Dutch-kasket og verdens mest lavtaljede jeans.

Selvom vi nogle gange husker tilbage på 00'ernes mode med en vis skepsis, er der ingen tvivl om, at det på modefronten var en festlig periode. Alt var tilladt, og her blev hverken sparet på bling, farver eller logoer. Om sommeren kunne man eksempelvis slippe afsted med et outfit bestående af stumpede bukser, en mavekort, neonfarvet top, en Von Dutch-kasket og et par gigantiske solbriller, der gerne skulle matches med lige så store øreringe.

I koldere perioder bestod hverdagsuniformen af bluser fra Nørgaard Paa Strøget, ekstremt lavtaljede jeans fra Miss Sixty eller et par joggingbukser fra Everlast sat sammen med udtrådte bamsesko eller Kawasaki-sneakers.

Og efter en pause på cirka 20 år, ser det ud til, at vi i 2021 igen er klar til 00'er-moden, da modebilledet lige nu er præget af flere nostalgiske 00'er-items. Vi nævner i flæng: Logotoppe, baguette-tasker, iøjnefaldende bæltespænder og high top-sneakers, ligesom at 00'er-ikoner som Paris Hilton, Britney Spears, evigtaktuelle Beyoncé og Gwen Stefani har fået fornyet popularitet.

Sidste år var 00'erne så populære, at Kim Kardashian genoplivede den festlige æra med en kampagne for sit mærke Skims, hvor hun og Paris Hilton poserede i matchende veloursæt.

Derfor tager vi nu et kærligt gensyn med de mere eller mindre heldige tendenser fra 00'erne. Var du med på moden i dette årti, har du med garanti haft en eller flere items fra denne liste.

Kan du huske disse tendenser?

Stumpede bukser fra 00'erne

Avril Lavigne var faktisk cool i start 00'erne. Om du vil indrømme det eller ej, lod du dig nok også inspirere af hendes piratbukser, glatte hår og ekstreme brug af eyeliner, alt imens du skrålede med på hitsangen Sk8er Boi.

00'ernes besættelse af Flying A

Det svenske brand Flying A er i dag gået i glemmebogen, men i 00'erne dominerede dette mærke mange unge kvinders garderober.

De gratis plastikposer med lynlås, som blev udleveret ved køb, var alene grund nok til at handle i butikken. Hvorfor skulle man investere i en dyr taske, når man kunne have en plastikpose fra Flying A under armen?

Neon i 00'erne

Mavebluser i neon? Tjek. Strømpebukser i neon? Tjek. Øreringe i neon? Tjek. Og gerne på én gang.

Opsigtsvækkende solbriller fra 00'erne

00'ernes solbriller skulle vække opsigt. Farvede glas dekoreret med similisten og fluesolbriller i størrelse XL a la Paris Hilton var normen.

© Wenn.com

Everlast var 00'ernes joggingbuks

I 00'erne var joggingbukser lige så acceptabelt at gå i, som det igen blev det under 2020 og dette års corona-nedlukning. Dengang var der dog kun to mærker, som blev accepteret: Juicy Couture, der var forbeholdt de kendte i L.A, og for alle os andre stod den på prisvenlige Everlast.

00'ernes Kawasaki-sneakers

Sneakers i lærredsstof var på alles fødder, og der var rigeligt at vælge i mellem, da den populære sko kunne fås i alle regnbuens farver. Dine kawasaki skulle desuden helst kombineres med überlavtaljede Miss Sixty-jeans, hvilket fører os videre til det næste punkt på 00'er-listen.

Miss Sixty-jeans regerede 00'erne

Diesel og Miss Sixty konkurrerede om titlen som 00’ernes mest populære denimbrand, men Miss Sixty løb med førstepladsen herhjemme.

Vilde øreringe var uundgåelige

Både guld, sølv, plastik, perler og fjer var på spil – og gerne på samme tid – fordi øreringene skulle være store og alt andet end diskrete som set på billedet af en ung Beyoncé nedenfor.

Ingen 00'er-fest uden bling

Hvis det glimtede, var det godkendt. Du kunne derfor snildt slippe af sted med både at have bling i ørerne, similisten på blusen, tasken og på bandanaen ligesom Jennifer Lopez, der dengang gik under navnet J.Lo. Den glimtende tendens tog derefter en lang pause, men er de seneste par år igen begyndt at røre på sig. Blandt andre har danske Icon Visions og Saks Potts begge lanceret design med påklistrede similisten.

Von Dutch-kasketten

Den berygtede truckerkasket fra Von Dutch var ikke til at komme udenom, da den var lige så stor genganger på paparazzibilleder af diverse kendisser som den var i gadebilledet herhjemme. Kasketten kunne fås i alverdens farvekombinationer og mønstre, som alle var prydet med mærkets velkendte logo.

Logo-mania i 00'erne

Apropos logoer var de generelt i høj kurs i 00'erne. Dem, der havde råd, gik efter Louis Vuittons og Diors velkendte monogramlogo, men var budgettet knap så gastronomisk, kunne de logo-printede undertrøjer fra D&G fås til en mere overkommelig pris.

00'ernes bløde bamsestøvler

De vamsede bamsestøvler, helst af mærket Ugg, var bestemt behagelige, men blev hurtigt godt udtrådte. Det gjorde dem dog ikke mindre populære, da de blev brugt flittigt til både hverdag og fest – gerne i kombination med en utrolig kort denimnederdel.

00'er mode bamsestøvler på Paris Hilton med joggingtøj.
© Wenn.com

Nørgaard Paa Strøget nu og i 2000

Den ribstrikkede bluse fra det ikoniske mærke Nørgaard Paa Strøget er aldrig gået af mode, men i 00’erne fungerede blusen næsten som en indgangsbillet til at være en del af venindeflokken, og du skulle helst have den i så mange farver som muligt.