© Victor Jones

5 musthaves, der holder sæson efter sæson

Se, hvilke stilsikre items du skal have i garderoben – nu er det også blevet let at passe på dem, så de holder sæson efter sæson

Nogle gange kan man helt miste pusten over de skiftende trends og tendenser i modebilledet – både på catwalken og i gademoden. Men nogle items er klassikere, som det godt kan betale sig at investere i.

Hvis du vælger dine klassikere i en god kvalitet og passer godt på dem, holder de sæson efter sæson – og giver dig et cool look, som du kan style præcist, så det passer til din personlige stil.

© Victor Jones

Den lille sorte

The little black dress, også kaldet LBD, blev udødeliggjort af stilikonet Jackie Onassis og er blevet en klassiker til basisgarderoben. En LBD vil aldrig gå af mode, og du kan style den på utallige måder med accessories. Du vil have glæde af den i mange år, hvis du investerer i en af høj kvalitet i for eksempel en fin uld-blanding eller silke og passer på den ved at vaske den rigtigt.

I dag kan du godt finde vaskemaskiner, der kan vaske selv helt sarte materialer. Dermed undgår du de skadelige kemikalier ved kemisk rensning, og det bliver let selv at passe på favoritterne i garderoben.

© Victor Jones

Den hvide T-shirt

Et item, de fleste har i garderoben, er den hvide T-shirt. Den perfekte basistop, der giver et cool og afslappet udtryk, om så den er sat sammen med et par jeans, en lang nederdel eller under denne sæsons populære slip-dress.

Investér i en T-shirt i god kvalitet – prøv måske en i økologisk bomuld, der også er bedre for miljøet – og vask den i en maskine på et skånsomt program tilpasset netop T-shirts. Så er du sikker på, den ikke mister formen efter første vask og bevarer sin klare farve.

© Victor Jones

De blå jeans

Denim blev oprindeligt udviklet til guldminearbejderne i Californien i 1870'erne, da man manglede et slidstærk materiale, som kunne holde til at blive brugt igen og igen. Siden da er jeans blevet en fast del af garderoben og er en favorit blandt modeentusiaster, fordi denim giver et afslappet og cool look.

Du passer bedst på dine yndlingsjeans ved at vaske dem så lidt som muligt – og når du vasker dem, så gør det på vrangen og i en maskine, der har et program specielt udviklet til at vaske denim skånsomt. Så bevarer du farven og slider ikke unødigt på stoffet.

© Victor Jones

Den klassiske sweater

Findes der noget bedre end at svøbe sig i babyblødt uld eller cashmere? Lige meget, hvilken tendens sæsonen er domineret af, vil sweateren altid have en fast plads i garderoben, og hvis du vælger den i en klassisk farve som grå og med et klassisk, herreinspireret, oversize fit, holder den sæson efter sæson – hvis du plejer den rigtigt.

Vask ikke dine uld-items for ofte, men hæng dem i stedet udenfor og luft dem igennem. Hvis det ikke er nok, så vask trøjen i en maskine med et uldprogram, som er specielt lavet til at passe på de delikate materialer som uld og cashmere. På den måde bevarer materialet sin styrke og forbliver blødt og smukt.

© Victor Jones

Silkeskjorten

Silke er et naturligt materiale, hvilket gør det til en drøm at have på. Den bløde overflade føles eksklusiv og giver et klassisk look. Derfor er silkeskjorten det perfekte item til basisgarderoben og kan styles til mange look – gør den festlig med høje hæle og palazzo-bukser, eller dress den ned med et par jeans og sneakers.

Men silke kan også være besværligt at holde pænt, fordi det traditionelt set anbefales at vaske i hånden med vaskemiddel specielt udviklet til at pleje silke. Ellers risikerer du, at silkeskjorten bliver hullet og misfarvet. I dag findes der dog vaskemaskiner og tørretumblere, der med et specielt vaskeprogram kan passe godt på dine items i silke, så det bliver let at bruge dem sæson efter sæson.

© Jonas Jacobsson

Nu er det nemt at passe på dit tøj

AEG har netop lanceret kampagnen #FashionWash, der, paradoksalt nok, opfordrer os til at vaske og købe mindre tøj. Vi slider nemlig unødigt meget på vores tøj og forkorter dets levetid ved at vaske det alt for ofte.

AEG 8000 serien består af en vaskemaskine og tørretumbler, der vasker og tørrer selv det mest sarte og delikate tøj.

Vaskemaskinen damper dine skjorter, vasker din uldfrakke og sørger for, at dit silketøj bevarer elasticiteten og farverne. Takket være ÖKOMix-teknologien bliver dit tøj vasket i dybden selv ved lave temperaturer og korte vaskeprogrammer.

Tørretumbleren tørrer din uldtrøje, uden at den krymper eller bliver slidt, og dine skjorter bliver mindre krøllede, end hvis du hænger dem til tørre. AbsoluteCare®-systemet tilpasser programmet, så tromlebevægelse og temperatur passer nøjagtigt til tøjet.

Læs alt om eksperimentet og maskinerne fra AEG på Aeg.dk/carelabelproject