Brochen er tilbage – til glæde og forargelse

Brocherne er tilbage hos de store modehuse, men det er der delte meninger om på Costume-redaktionen. Læs om deres for og imod

Brochebattle
1 / 3

Brochebattle

“Gammeldags, overpyntet, diamanter,” mener assisterende moderedaktør Jeanette Madsen

“Coolness, minder og ja, gammeldags – men det behøver ikke være negativt,” argumenterer chefredaktør Rikke Amtorp Christensen.

Hvad minder ordet ‘broche’ dig om – din mormors støvede smykkeskrin eller supermoderne accessories?

De store modehuse har på det seneste skabt brocher i alle afskygninger, men det er dog ikke alle på Costume, der er solgt til den nye, mormorinspirerede tendens ...

Catwalkflip eller brugbar tendens?
2 / 3

Catwalkflip eller brugbar tendens?

Spørgsmålet er så, hvem du er mest enig med? Chefredaktør Rikke Amtorp Christensen, der glæder sig til at finde sine gamle brocher frem igen, eller assisterende moderedaktør Jeanette Madsen, der ser smykketendensen som et catwalkflip mere end noget, folk rent faktisk vil tage til sig.

RC: “Modebilledets brocher er meget prangende, og mine er mere klassiske. Dem, jeg har fra min farmor, er med perler og guld, så jeg ville aldrig tage dem på til en skjorte – det ville blive for meget farmorlook. Jeg vil bruge dem på en sweatshirt eller en strik.

Men min Prada-broche har farvede sten og farvet stof, så den kunne jeg godt finde på at bruge til en klassisk blå eller en hvid herreinspireret skjorte.”

JM: “For mig er brocher forbundet med ældre damer. Dronning Margrethe. Jeg kan se det i en modeserie og synes, det er flot, men jeg ville aldrig selv tage en broche på. Jeg vil føle mig for pyntet og for fin.”

Zara 99 kr. for 6 styk // Gucci hos Mytheresa.com ca. 3.647 kr. // Kranz og Ziegler 295 kr.

Overbevist
3 / 3

Overbevist

RC: “Men når man, som jeg, ikke går så meget med smykker, er det en god måde at pynte sig på. Det er lidt mere en del af et outfit, end når man for eksempel bruger øreringe.”

JM: “Det kan jeg godt følge, for jeg går heller ikke med smykker. Hvis jeg skulle gå med broche, ville jeg bruge den til jeans og sætte den nederst på en T-shirt, der stumper.”

RC: “Godt, du er allerede overbevist!”

Og hvis du også er overbevist, er det nu, du skal på jagt i farmors gemmer eller forbi designernes smykkeafdeling.

Marni hos Net-a-porter.com ca. 1.265 kr. // Suzywan hos asos.com ca. 255 kr. // Zara 99 kr.

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev