© Caroline Bille Brahe

Caroline Bille Brahe: “Mine modelår har været min uddannelse”

Caroline Bille Brahe har efterhånden berørt alle dele af modebranchen. Hun har været model siden 14-års alderen, og nu kan hun kalde sig designer og stifter af sit eget brand, Caro-editions.

Caroline Bille Brahe blev som blot 14-årig spottet, hvorefter hendes modelkarriere straks tog fart. Caroline gik for modehuse som Chanel, Valentino og Saint Laurent og hun endte endda på forsiden af Vogue – en milepæl tusindevis af modeller stræber efter at nå i løbet af deres modelkarriere. Caroline har siden lagt stillingen som fuldtidsmodel på hylden, men det betyder dog ikke, at hendes færden i modebranchen er forbi. I 2022 stiftede hun sit eget brand, Caro Editions, som er et manifest af Carolines personlighed.

“Jeg vil beskrive Caro Editions universet som et sjovt univers uden at være fjollet. Vi går meget op i at alt, hvad vi laver er forbundet med en unik følelse. Når man køber noget fra Caro Editions, føler man næsten, at man kunne have fundet et stykke vintage-guld. For mig er det enormt vigtigt, at tøjet har den rigtige pasform, og at man bruger smukke materialer, så det hele ender med at se dyrt ud.”

Carolines kærlighed til at eksperimentere med sjove mønstre og spændende snit skinner igennem i Caro Editions, hvor de fine designs vækker vintage-følelsen ti livs uden at gå på kompromis med kvaliteten.

“Jeg er enormt inspireret af vintage-styles fra 70’erne. Min vintage garderobe, som jeg har samlet på gennem mange år, får jeg også inspiration fra. Jeg shopper selv vintage alle mulige steder. Jeg har samlet meget fra dengang jeg også rejste som model, så har jeg købt meget i New York, Paris og alle mulige steder. Når jeg er i en storby, er det vigtigt for mig at besøge de gode, lokale vintage-butikker.”

En model der senere er blevet designer, har utallige oplevelser i bagagen. De mange år på catwalken betyder blandt andet, at Caroline har været i kontakt med fashion non-stop – og det har tydeligvis været en kæmpe fordel og styrke.

“Mine mange år i modebranchen har påvirket min kreative retning for Caro Editions positivt, siden jeg ikke er uddannet designer. Man kan sige, at mine modelår har været min uddannelse, og det der gør, at jeg kan lave det, jeg gør i dag. Min tid i modebranchen kunne jeg ikke have været foruden, for ellers havde jeg ikke været her, hvor jeg er i dag.”