© Anna Stokland

Derfor er modebranchen i chok over det nye Celine

Hedi Slimane har vist sin første kollektion som chefdesigner for Celine – og den er mildest talt ikke blev vel modtaget

I månedens Costume, der er på gaden nu, ser vi nærmere på Hedi Slimane og det nye Celine – og de chefdesignere, der har været med til at tegne den franske institution af et modehus før ham. Her får du en lille smagsprøve på artiklen.

© Anna Stokland

Hov, har vi ikke set det før? Sådan lød reaktionen, da Hedi Slimane under den seneste modeuge i Paris sendte modellerne ned ad catwalken iført pailletkjoler, skræddersyede jakkesæt, lårkorte tylskørter og overdimensionerede skuldre, som til forveksling lignede tøjet fra hans tid hos Saint Laurent.

Problemet er bare – hvis du spørger modebranchen, der har befun- det sig i kollektivt chok siden showet i Paris – at Slimane ikke længere er hos Saint Laurent, men er ny chefdesigner for et helt andet fransk modehus, nemlig Celine. Og nej, vi har ikke glemt accenttegnet i Céline. For ud over at lave det populære mærkes logo om, har Slimane – endnu en gang, vel at mærke – også ændret husets populære navn og konsekvent forsøgt i både strategi og design at lægge så meget afstand til Celines historie som muligt. Og det har i den grad vakt frustration, for det er ikke et hvilket som helst brand, Hedi Slimane har overtaget, men et af 10’ernes mest feterede.

Læs resten af artiklen om det nye Celine i Costumes decembernummer, der er på gaden nu. Denne måned får du et ekstra magasin med alt til vinterens mange fester, når du køber dit Costume.