© Won Hundred // Isabel Marant // Anya

April måneds bedste events

Se med, når Costumes redaktion og musikskribent Cille Veje guider dig gennem de bedste oplevelser, koncerter og lagersalg i april

En ny måned står for døren, og igen har Costume teamet up med Cille Veje for at give dig den ultimative guide til april måneds bedste aktiviteter. Foråret byder på utallige lagersalg, hvor der er store besparelser at hente, og derudover er vi gravet ned i det danske musikland for at finde de bedste koncerter og oplevelser til dig.

1., 2., 3., & 4. APRIL: MADS NØRGAARD LAGERSALG I KØBENHAVN Mads Nørgaard-lagersalget i Nørrebrohallen har allerede været åbent et par dage, men fortsætter ind i starten af april også. Der sælges blandt andet ud af kollektionsprøver, udgåede modeller og andensortering.
Læs mere her.

7., 8., & 9. APRIL: STORM & MARIE LAGERSALG I KØBENHAVN
Storm & Marie slår dørene op for et lagersalg, hvor du kan spare op til 70 % på kollektionsprøver og restpartier fra tidligere kollektioner. Lagersalget forgår på Ryesgade 9c på Nørrebro og alle tre dage holdes åbent mellem 14 og 19.

9. & 10. APRIL: THE LAST CONSPIRACY LAGERSALG I KØBENHAVN The Last Conspiracy inviterer til lagersalg klokken 9 til 19 på Adelgade 17, stuen, i baggården i indre by. Der sælges ud af lækre, håndlavede sko, sæsonvarer, samples, og accessories til stærkt nedsatte priser. Tag kæresten under armen, for her er både store besparelser at gøre for damer og herrer.

9. & 10. APRIL: SAMSØE&SAMSØE JEANSEVENT I KØBENHAVN, ÅRHUS, AALBORG ELLER ODENSE Tag forbi Samsøe&Samsøes Introducing Jeans-event med gratis øl fra Heineken, musik leveret af DJ Emilie Lilja og goodie bags. Det foregår i København (Købmagergade 44) fredag 10. april kl. 20-22 og kræver en tilmelding til **press@samsoe.com**.
Eventen holdes også i andre udvalgte butikker: Århus 9. april kl. 18-20 (Klostergade 15), Aalborg 9. april kl. 18-20 (Bispensgade 4) og Odense 10. april kl. 19-21 (Vestergade 23, st. tv). Alle events kræver tilmelding til press@samsoe.com.

10., 11., & 12. APRIL: DESIGNER FORUM I KØBENHAVN Der er gode besparelser at finde på tøj, sko og accesories, når 180 stande sælger ud af restpartier, kollektionsprøver og ældre kollektioner. Hvis du køber en VIP-billet til fredag aften, kan du stille og roligt være først til at finde de gode tilbud.
Læs mere her.

11. og 12. APRIL: SECOND FEMALE LAGERSALG I AALBORG
Second Female holder stort lagersalg i Vester Hassing Hallen tæt ved Aalborg, hvor du kan spare op til 50-75 % på det danske designertøj. Adressen er Halsvej 199, 9310 Vodskov, og begge dages holdes åbent mellem 10 og 16.

12. APRIL: LUKSUS TØJBAZAR I KØBENHAVN
Kom og gør et kup, når desginere, bloggere og andre fashionistas sælger ud af deres lækre garderober mellem 11 og 16 på Soho Kontorhotel, Flæsketorvet 68. Der er fri entre, så her har du uden tvivl chancen for at gøre forårets bedste kup.

13., 14. & 15. APRIL: STELLA NOVA LAGERSALG I KØBENHAVN Stella Nova inviterer til lagersalg på Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K, og der er store besparelser at hente. Første dag holdes åbent mellem 15 og 18 og resten af weekenden mellem 11 og 19.

16., 17. & 18. APRIL: LIBERTINE-LIBERTINE LAGERSALG I KØBENHAVN Libertine-Libertine åbner for denne sæsons lagersalg i april måned, hvor du kan spare 40-80 % på herre- og damekollektionerne. Lagersalget finder du i Skelbækgade 40b, 1717 København V torsdag 16. og fredag 17. april kl. 10-19 begge dage samt lørdag 18. april kl. 10-14.

16. TIL 25. APRIL: THE MINDS OF 99 – NY DANMARKSTOUR Sidste uge blev det offentliggjort, at drengene fra The Minds of 99 skal åbne Orange scene på årets Roskilde Festival. Er du ikke til Roskilde Festival, men stadig fan af numre som Det er Knud som er død er der rig mulighed for at opleve drengene, som tager på en ny Danmarks-tour. Her gæster de Odense, Aalborg, Horsens, Esbjerg, Næstved og København.
Du kan finde info om koncertdagene på bandets hjemmeside her.

17. & 18. APRIL: DESIGNERS REMIX LAGERSALG I KØBENHAVN Tag forbi Nørrebrohallen og gør et forårskup, når Designers Remix byder på lagersalg fredag mellem 10 og 20 samt lørdag mellem 10 og 18. Du kan spare op til 80 % på kollektionsprøver og tidligere kollektioner, så det er utvivlsomt turen værd.

17., 18. & 19. APRIL: MN RETAIL LUKSUSLAGERSALG I ÅRHUS MN Retail holder stort lagersalg på Bredskiftevej 20 i Århus. Her finder du mærkerne Marc by Marc Jacobs, Marc Jacobs, Stella McCartney, Isabel Marant og Månestråle. Det foregår fredag 17. april kl. 12-20, lørdag 18. april kl. 10-17 og søndag 19. april kl. 12-16.

FRA 24. APRIL: SAMSØE&SAMSØE HOLDER MID SEASON SALE
Samsøe&Samsøe har startet mid season sale i deres butikker og på Samsoe.com, og der er op til 50 % på masser af lækre styles.

23., 24., & 25. APRIL: WON HUNDRED LAGERSALG I KØBENHAVN Won Hundred slår dørerne op for lagersalg, hvor du kan spare helt op til 80 % på tidligere kollektioner og kollektionsprøver. Tag til Nørrebrohallen torsdag og fredag mellem 10 og 20 samt lørdag mellem 10 og 15, hvor der efter sigende skulle være gode kups at gøre sig.

28., 29. APRIL: JULIE BRANDT OG NOMESS LAGERSALG I KØBENHAVN Der er forårsoprydning hos Julie Brandt og Nomess, og du kan spare helt op til 80 % rabat. Der er nye varer hver dag, og ekstra lave priser sidste dag. Det hele foregår på Århusgade 122, 124 og 126 i 2150 Nordhavn. Tag gerne venner og familie med.
Julie Brandt tager Dankort og kontanter – Nomess tager mobilepay og kontanter.

29. APRIL: ANYA PÅ IDEAL BAR I KØBENHAVN
2014 var året, hvor navnet Anya for alvor kom på folks læber, da singlen Greet Me udkom. Anya er et af Danmarks fineste nye talenter og har med sit eget twist af r´n´b og hip hop allerede skabt sig et navn. I starten af 2015 spillede hun til koncerten Vegas Udvalgte og er netop på tour som supportnavn for Scarlet Pleasure. 29. april spiller hun sit første job som hovednavn på Ideal Bar i København, og det er en unik mulighed for at stifte bekendtskab med en af Danmarks bedste nye stemmer.
Køb din billet her.

29. & 30. APRIL: KOLLEKTIONSSALG HOS BRAMHAGEN SHOWROOM I KØBENHAVN Shop brands som Equipment (der blandt andet sælger vildt lækre silkeskjorter), Current/Elliott og J Brand med flere, når Bramhagen holder kollektionssalg i deres showroom på Dampfærgevej 2a, pakhus 11, stueetagen, 2100 København Ø. Det foregår 29. og 30. april kl. 12-18 begge dage.

30. APRIL: THE WHITE ALBUM PÅ LILLE VEGA I KØBENHAVN
Den danske folktrio The White Album udgav sidste år deres fuldlængde album, The Quit Strum, spillede til Kronprinseparrets Priser og var på en succesfuld Danmarks-tour. Nu er de klar igen, og de kigger forbi Lille Vega for at charmere det københavnske publikum med anekdoter, fint folkmusik og flotte fuldskæg.
Køb din billet her.

NY DANSK MUSIK MED KARRIEREKANONEN
Er du til ny dansk musik, vil du sikkert have bemærket, at P3 netop har offentliggjort finalisterne til dette års Karrierekanonen. Her er virkelig nogle gode navne at lytte til, og skal du have lidt nyt til playlisten, vil vi anbefale dig at tjekke Going for Broke med Bye Barat og Loving You af Oliver Blank ud. Du kan læse mere om finalisterne på P3's hjemmeside her. Udover at høre de 12 finalister i radioen, kan du opleve dem på dette års Spot Festival, som løber af stablen mellem 30. april og 3. maj.

FILMFESTIVAL I KØBENHAVN København er i april måned vært for filmfestivallen Cph Pix. Costume.dk vil især anbefale eventserien Filmkoncerter, som blandt andet byder på Bob Hunds fortolkning af filmmediet, en debat af musikkens kraft og en række unikke koncerter.
Læs mere om programmet på festivallens hjemmeside her.

COCKTAILKURSUS PÅ RESTAURANT UMAMI I KØBENHAVN Har du altid gerne ville imponere dine venner med lækre cocktails i privaten? Let's Cocktails professionelle bartendere underviser i, hvordan du let kan lave lækre cocktails på alle niveauer. Kurserne afholdes onsdag til lørdag fra 17.30 til 23.00 på restaurant Umami i København, og hvis I er mellem ti og tyve personer, kan I få lokalet helt for jer selv.
Læs mere her.

SOMMERENS FESTIVALER Foråret er i luften, og flere af de danske festivaler er begyndt at offentliggøre deres programmer. Vi går ud fra, at du allerede kender Northside, Tinderbox og Roskilde, og derfor vil vi gerne anbefale et par nye fine spillere på festivalmarken. I maj måned inviterer Smilets By til Spot Festival, som præsenterer en række upcoming navne samt unikke koncertoplevelser med mere etablerede navne. En anden bemærkelsesværdig festival, hvis program du bør tjekke ud, er New Note Festival i Hillerød, som byder på flotte danske navne såsom Choir of Young Believers, Vinnie Who, Waldo & Marsha.

MÅNEDENS NYE TALENT: KAALIYAH Med en yderst karakteristisk vokal står danske Kaaliyah skarpt med inspirationer fra de sene 90’eres amerikanske r ’n’ b toner over Ambient Trap. Danskfødte Kaaliyah Stephanien Kumapayi, der går under kunstnernavnet Kaaliyah, har netop udgivet singlen Rust & Bone og en tilhørende musikvideo, som du kan se herunder. Senere på året udkommer hun med en EP, som vi glæder os til at lytte mere til.