© Anna Stokland

Få det sexede look som Kim Kardashian, Zendaya og Megan Fox rocker på den røde løber

Det drivvåde og dryppende look behøver ikke være afgrænset til badeværelset. Flere og flere store modehuse og kendisser tager looket til sig, og det ser yderst sexet og glamourøst ud. Du kan bestemt også selv drage inspiration fra denne trend, uanset om det er til hverdag eller til den helt store begivenhed.

Når du lige er trådt ud af badet og håret stadig drypper, så er det måske ikke tidspunktet, hvor du ville have mest lyst til at gå direkte ud på en rød løber. De store modehuse og allerstørste celebrities er dog uenige. Her er det drivvåde look netop et af dem, som der stræbes ivrigt efter at opnå.

Det såkaldte 'wet look' har været en aktuel trend siden 50’erne, hvor særligt mændene begyndte at polere deres manker med produkter, som efterlod et olieret, blankt udseende. Nu – mere end 70 år senere – er det bestemt ikke blevet mindre populært. Overalt i gadebilledet ser vi frisurer såsom en sleek bun eller hestehale, hvor håret er blevet børstet stramt tilbage og forseglet med hårgel, der giver et skinnende udtryk.

Særligt i 2022 dominerede 'the wet look' modescenen og blev set på catwalken hos brands som Fendi, Ambush, Balenciaga blandt mange andre. Hårstylisten Cyndia Harvey gik også all in på det våde look da Giambarrista Valli sendte modeller ned ad catwalken til deres AW-show. Her lignede det, at modellernes hår var drivvådt.

© Vogue Runway, Giambarrista Valli

Det våde udtryk er utrolig sexet og glamourøst men kan i samme grad gøres hårdt og maskulin, alt efter hvilket look du går efter.

Det kan måske føles en smule over the top at give sig helt hen til denne trend, og der er ingen tvivl om, at det bestemt kan være en meget modig vej at gå. Dog kan det også nemt gøres hverdagsvenligt – blandt andet ved at gå efter den førnævnte populære sleek bun eller måske lege med en stram sideskilning. Når det kommer til påklædningen er det i høj grad neutrale farver, tætsiddende pasformer samt dråbeformede sten og krystaller som er karakteristiske for stilen.

Uanset om det er en trend du vil tage til dig eller ej, så er det helt sikkert meget fascinerende at se, når den bliver fulgt helt til døren. Derfor har vi samlet nogle gennemførte looks fra den røde løber, som du kan beundre herunder. Nederst i artiklen finder du også et shoppinggalleri med dryppende items, så du selv kan skabe looket, finde inspiration eller blot udforske stilen yderligere.

Kim Kardashian til Met Gala i 2019. Temaet var Camp: Notes on Fashion. Her indtog hun den røde løber i en kjole fra Mugler med krystaller der lignede vanddråber, som gav illusionen af, at vand dryppede fra hendes krop.

Megan Fox til MTV Video Music Awards i 2021. Her var hun iført en gennemsigtig kjole fra Mugler med lilla rhinsten. Looket giver på en yderst sexet og luksuriøs måde indtrykket af, at hun var trådt direkte ud af badet.

Zendaya til premiere på filmen Dune i 2021. Hendes lange, mørke hår var stylet med bølger, og hun var iført en nude kjole fra Balmain, som nærmest var støbt til hendes figur – det lignede det i hvert fald.