Stribet strikket sweater
© @mariamollerdk

Gratis strikkeopskrifter: Her er de bedste strikkeprojekter

Håndarbejde som strik og hækling har for alvor fået et comeback gennem de seneste par år. Er du på udkig efter dit næste strikkeprojekt, har vi herunder samlet de bedste gratis strikkeopskrifter til både garderoben og hjemmet.

Gratis strikkeopskrifter

Det er fedt at strikke sine egne ting, og det er der mange gode grunde til: Det er et fantastisk redskab til at slappe af og koble hjernen fra, og faktisk kan det ligefrem være godt ens mentale helbred at strikke. Derudover er det bare fantastisk at være kreativ og ende ud med et produkt, som man har skabt med sine egne hænder.

Heldigvis er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan strikke – lige fra vest, en pude eller et par vanter. Mangler du inspiration til dit næste strikkeprojekt, har vi herunder fundet frem til de allerbedste gratis strikkeopskrifter, du kan hente kvit og frit online. Listen inkluderer både gratis strikkeopskrifter på sweatre, grydelapper og puder, så det er bare om at komme i gang.

Er du mere til hækling, kan du tjekke disse fine begynderprojekter ud.

Gratis strikkeopskrift på hue

Kan du ikke overskue at kaste dig ud i et kæmpe projekt, er en hjemmestrikket hue et oplagt valg. Vi har fundet den fineste gratis strikkeopskrift på en hue, som er perfekt til de kølige dage. Og er du nybegynder inden for strikning, er opskriften heldigvis nemt at følge.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på stribet sweater

Har du længe drømt om at kreere din egen sweater, vil denne gratis strikkeopskrift fra Maria Møller måske være noget for dig. Sweateren er strikket i to forskellige typer af garn og har nogle elegante, vide ærmer. Den gratis strikkeopskrift er desuden nem at følge og kan laves med lige præcis dine yndlingsfarver.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på sweater

Man kan (næsten) aldrig have for mange hjemmestrikkede sweatere i sin garderobe. Vi er vilde med den brune farve på sweateren ovenfor, men du kan også lave en i gul, hvid eller måske blå. Sweateren er et godt basis-item til din garderobe, som du vil kunne bruge igen og igen.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på flotte grydelapper

Grydelapper er ofte en af de mere kedelige interiørinvesteringer, så hvorfor ikke strikke dine egne i dine yndlingsfarver? Vi har fundet den fineste gratis strikkeopskrift på grydelapper fra Mayflower, som giver dig rig mulighed for at lege med flere farver, så de passer ind i lige præcis dit køkken.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på sweater med korte ærmer

Mayflower har lavet denne gratis strikkeopskrift på en sweater med korte ballonærmer. Sweateren har et fint og feminint udtryk, og du har mulighed for at lege med forskellige mønstre og farver – samtidig strikkes den på store strikkepinde, hvilket gør den til en nem (og lidt hurtigere) strikkeopskrift at følge.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på pude

Med denne gratis strikkeopskrift får du lov til at lege med løkkestrikning – og derudover får du lov til at være ekstra kreativ, da puden strikkes med to forskellige slags garn.

Find den gratis opskrift her.

Gratis strikkeopskrift på flotte vanter

Hjemmestrikkede vanter er virkelig skønne til de køligere dage – og med denne gratis strikkeopskrift får du ikke kun et par, som luner, men som også er dekorativt.

Find den gratis strikkeopskrift her.

Gratis strikkeopskrift på flerfarvet sweater

Er du vild med masser af farver, vil denne gratis strikkeopskrift måske være noget for dig. Den gratis strikkeopskrift er lavet med inspiration fra en gammel Ganni-striktrøje, og ud over at være super flot er den gratis strikkeopskrift også nem at gå til.

Find den gratis opskrift her.