Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

En guide til vintage shopping © Instagram

Her skal du shoppe vintage på Instagram

Scroll, og shop. Instagram er blevet et rent slaraffenland for vintageelskere, og vi har samlet alle de bedste danske forhandlere.

Der findes mange gode grunde til at shoppe vintage. Du skåner miljøet, din stil bliver mere personlig, du får mere for pengene og du har mulighed for at få fingre i noget helt unikt.

Instagram er et rent slaraffenland for vintage- og secondhand-elskere, og der åbner hele tiden nye danske vintageshops.

Vi har samlet de bedste vintagebutikker på det sociale medie – nogle har også en fysisk butik, andre eksisterer kun digitalt, men fælles for dem alle er, at du kan købe direkte på Instagram eller på deres hjemmeside.

Hvis du gerne vil vide mere om forskellen på vintage og secondhand og ikke mindst vil vide hvilke items, du med fordel kan købe vintage, kan du læse op på det bæredygtige initiativ her. Du kan også læse vores store vintage guide, hvis du overvejer at investere i en vintage taske.

I Blame Lulu Vintage butik © Instagram / @iblamelulu
1 / 15

Iblamelulu

På Rosenvænget Allé på Østerbro og Gl. Kongevej på Frederiksberg finder du den populære vintagebutik I Blame Lulu. Både på Instagram og i de fysiske butikker boomer det med lækre varer, som spænder fra ubrugte items fra de helt nye kollektioner til secondhandfund af ældre dato. Hvis du ikke fik fat i Ganni-nederdelen fra sidste sæson, måske gerne vil have en fingrene i en Cecilie Bahnsen kjole, men ikke helt har budgettet til at købe en fra ny, eller du altid har drømt om en blomstret Balenciaga-skjorte, skal du holde øje her.

Besøg butikken på Instagram her:@iblamelulu

Jerome vintage butik © Instagram / @jerome_vintage
2 / 15

Jerome_vintage

Prisen som den danske modebranches foretrukne vintagepusher må gå til Jerome Vintage. Butikkens indehaver, Pia Anna Kierulff, rejser rundt i verden og finder fantastiske vintagefund, som spænder fra Oscar de la Renta-kjoler fra 70'erne til Chanels boucléjakker. Hver dag deler Jerome nye items på sin Instagram-profil, men du skal være hurtig på tasterne, du kæmper nemlig mod Danmarks største stilikoner om at få fingre i tingene.

Besøg butikken på Instagram her:@jerome_vintage

Rosy vintage butik © Rosy Vintage
3 / 15

Rosy Vintage

Midt i indre by ligger Jerome Vintages søsterbutik Rosy Vintage. Modsat Jerome, der har få udvalgte varer fra kendte mærker i den højere prisende, finder du hos Rosy et langt bredere udvalg af ikke kendte mærker til priser, der ikke overstiger tre cifre. Stilen er mere rå, og vintagebutikken henvender sig også til et yngre publikum, der selvfølgelig også skal kunne være med i vintagejagten. Så selvom butikken er minimalistisk og eksklusiv at se på, kan du nemt tillade dig at bevæge dig derind uden at endevende din pengepung.

Besøg butikken på Instagram her: @rosyvintageCPH

Magnolia vintage forhandler © Magnolia luksus secondhand
4 / 15

Magnolias luksus secondhand

I en kælderbutik på strøget finder du luksus secondhand varer en masse. Butikken Magnolia har et væld af velkendte mærker, og der er nærmest ikke et af de store modehuse, som ikke er repræsenteret i butikken. Men du skal nok ikke tøve for længe med dine køb, butikken ligger midt på strøget, så mange mennesker falder forbi vintageperlen.

Besøg butikken på Instagram her: @magnoliasluksus2ndhand

Collect23 vintage forhandler Instagram © Collect23
5 / 15

Collect23

Indehaver Julie Blichfeld åbnede i 2019 den kuraterede vintagebutik Collect23 med ønsket om at forene mode med en mere bæredygtig livsstil. Lad dig inspirere af det fine og farverige univers på Collect23's Instagram, hvor du både finder varer fra kendte designere samt fra mindre kendte mærker.

Besøg butikken på Instagram her: @collect23

Studio Travel Vintage butik © Instagram / @studiotravel
6 / 15

Studio Travel

Daniela og Francesca, indehaverne af Studio Travel, mødte hinanden i Rom for mange år siden. Nu bor de begge i København og driver den italiensk-inspirerede vintagebutik på Blågårdsgade samt Instagram-profilen af samme navn. Hvert år tager Daniela og Francesca en tur til Italien for at finde vintagegodter fra italienske luksusmærker som Versace, Max Mara, Fendi og Valentino, som forhandles i den lille butik på Nørrebro.

Besøg butikken på Instagram her: @studiotravel

Screen-Shot-2020-09-08-at-10.57.38 © Muda Nashi
7 / 15

Muda Nashi

Muda Nashi, som faktisk er japansk og betyder 'intet spild', er secondhand-butikken på Frederiksberg, hvor du særligt finder et fint udvalg af danske mærker men også internationale designere. Mens udvalget er størst i den fysiske butik, er det kun særligt udvalgte varer, der deles på forhandlerens Instagram og på webshoppen, hvor du kan købe tøjet, som var det en helt normal webshop.

Besøg butikken på Instagram her: @mudanashi

Shop vintage hos Byebyelove Vintage © Instagram / @byebyelovevintage
8 / 15

Byebyelovevintage

Bliver du inspireret stilikoner som Jane Birkin og Sienna Miller? Så bør du bemærke Byebyelove Vintage, som blander eksklusive mærker med vintagedesign af ukendte designere. Du kan finde alt fra tøj og tasker til sko og smykker, og priserne varierer mellem 100 og flere tusinde kroner.

Besøg butikken på Instagram her:@byebyelovevintage

Pamola vintage butik i København © Instagram / @pamola_vintage
9 / 15

Pamola_vintage_copenhagen

Paloma er et af de nye skud på vintagestammen, som er startet af Ferial Berri, der tidligere var en del af Jerome. Vintagebutikken er hurtigt blevet en darling blandt Københavns stilbevidste kvinder – og det med rette, for det imponerende udvalg fra verdens største luksusmærker er noget helt specielt. Butikken er blandt andet blevet fremhævet af Vogue som et af de bedste steder af shoppe vintage på Instagram.

Besøg butikken på Instagram her:@paloma_vintage_copenhagen

Thirdhand vintage butik på instagram © Instagram / @thirdhand_vintage
10 / 15

Thirdhand_vintage

Thirdhand Vintage fokuserer på perioden mellem 1950 og 1990. Størstedelen af tøjet bliver fundet i USA, og selvom mærkerne ikke nødvendigvis er kendte, er kvalitet i højsædet. Her kan du slå dig løs i alt fra printede skjorter til gulvlange blomsterkjoler.

Besøg butikken på Instagram her: @thirdhand_vintage

Handover Copenhagen secondhand butik © Instagram / @handovercph
11 / 15

Handovercph

“Der findes intet pænere end autencitet," lyder mantraet hos Handover Copenhagen. Priserne er meget overkommelige, og på butikkens Instagram bliver du inspireret til original styling af det tøj, der er til salg.

Besøg butikken på Instagram her:@handovercph

Little Wardrobe Everything vintage butik instagram © Instagram / @littlewardrobeeverything
12 / 15

Littlewardrobeeverything

Little Wardrobe Everything sælger vintagetøj og tasker fra indehaver Jenna Brookes egen garderobe. Silhuetterne er überfeminine, og pastelfarver har en fremtrædende plads i det pigede univers, der blandt andet byder på mærker som Chanel, Givenchy, Balmain, Yves Saint Laurent.

Besøg butikken på Instagram her:@lwe.vintage

Instagram shopping hos Lula 2ndhand © Instagram / @lula2ndhandluxury
13 / 15

Lula2ndhandluxury

Veninderne Sara Samucha og Liza Zetterström driver Lula 2ndhand Luxury i Antonigade i centrum af København og den dertilhørende Instagram-profil. Her finder du mange ting af nyere dato, og udvalget spænder fra populære danske mærker som Stine Goya, Baum und Pferdgarten og Ganni til designerbrands som Chloé, Celine og Miu Miu.

Besøg butikken på Instagram her:@lula2ndhandluxury

O-S-V secondhand butik © Instagram / @osv_secondhand
14 / 15

Osv_secondhand

Highstreet har en fremtrædende plads hos O-s-v Secondhand, der både forhandler Ganni, Acne Studios og H&M. Her kan du sikre dig nogle særdeles prisvenlige fund, og Instagram-profilen bliver dagligt opdateret med nye varer.

Besøg butikken på Instagram her: @osvsecondhandkbh

Time's Up Secondhand butik © Instagram / @timesupvintage
15 / 15

Timesupvintage

Med et stort fokus på kvalitet og stil tilbyder Time’s Up Vintage et unikt udvalg af vintage designervarer fra mange forskellige årtier. Time's Up er en af Københavns mest kendte vintagebutikker, hvis udvalg inkluderer ekstravagante festkjoler, klassiske blazere, smukke gulvsmykker og perlebesatte clutches.

Besøg butikken på Instagram her:@timesupvintage

Denne artikel blev første gang udgivet i 2018, og er sidenhen blevet opdateret.