© Courtesy of Max Mara

Highlights fra Max Maras spektakulære Resort S24-show

Stockholms rådhus var centrum for et spektakulært mode-moment da Max Mara i går løftede sløret for deres Resort S24-kollektion. Store profiler fra hele verden var mødt op – heriblandt Lily Collins, Demi Moore, Amy Adams og Nicky Hilton. Vi har samlet de ypperste highlights fra showet til dig lige her.

Med inspiration hentet fra den svenske natur præsenterede Max Mara i går en flot kollektion, som forenede silhouetter fra 1900-tallet med elementer, der har referencer til folk motifs. Det kom blandt andet til udtryk i form af eksperimenterende afskygninger af volumiøse ærmer kombineret med detaljer bestående af kvaster, pom pommer og nitter.

Det var de smukke lokaler i Stockholms rådhus, der dannede rammerne for showet, og lokationen var på ingen måde en tilfældighed. For kollektionen er nemlig også inspireret af Sveriges store arv af dygtige og magtfulde kvinder såsom Selma Lagerlöfden, der var den første kvinde nogensinde til at vinde Nobelprisen i litteratur – og den prisoverrækkelse fandt netop sted på Stockholms rådhus.

På hovederne bar flere af modellerne fine blomsterkroner, som var bundet sammen af vilde blomster fra den svenske natur – og blomster havde også en central rolle i kollektionen, som inkluderede flere looks med smukke blomsterprint, der brød med den ellers neutrale farvepalette. Inspirationen til kollektionens blomsterelementer er hentet fra den svenske højtid, Midsommar, som er en årlig hyldest til sommerens begyndelse. Titlen på kollektionen, Septem Flores, er også en direkte reference til en charmerende tradition, som er forbundet med Midsommar: Traditionen hvor man indsamler vilde blomster, som bruges til at binde en blomsterkrans.

Herunder har vi samlet 16 key-looks fra showet.