Vest i faux fur

Hjælp, min kaninpels fælder

Laura har købt en vest i kaninpels, men hun vil gerne have et godt råd, da den desværre fælder meget

Hejsa Miss Costume

Jeg har for nylig købt en kaninpelsvest over nettet, som jeg er super glad for. Der er dog det problem, at den fælder utrolig meget, så jeg vil høre, om du har et godt råd imod dette? Kan man imprægnere den eller køre den over med en fnugrulle? Jeg håber, du kan hjælpe mig.

Venlig Hilsen Laura.

Kære Laura

Tillykke med din nye pels. Jeg er sikker på, den luner godt i de kolde vintermåneder. Kaninpels er desværre ikke en særlig slidstærk pels, og den er kendt for at fælde meget. Derfor er prisen på kaninpels også ofte væsentlig lavere end på andre typer pels

Jeg har givet dit spørgsmål videre til pelsafdelingen hos Birger Christensen i København, og her er svaret desværre, at der faktisk ikke er noget at gøre: Kaninpels fælder, det kan hverken fnugrulle, imprægnering eller frysning ændre på. Måske vil den fælde lidt mindre med tiden, men hvis ikke, så kan du måske bruge en bluse i samme nuance som pelsen inden under, så det ikke bliver så tydeligt, at den fælder.

Alternativt vil jeg råde dig til at overveje en såkaldt 'faux fur' - det vil sige en kunstig pels. Faktisk er kvaliteten af de kunstige pelse blevet rigtig god på det seneste, og dette efterår havde blandt andre Chanel adskillige varianter af faux fur i kollektionen.

Jeg har fundet et par faux pelse fra Topshop.com, som du kan overveje, hvis du bliver for træt af din fældende kaninpels. Jeg har også fundet en ægte pels til sammenligning, som dog er i en helt anden prisklasse.

Kærlig hilsen Miss Costume

Skriv til miss@costume.dk.

Læs flere svar fra Miss Costume her.