Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvor lang er holdbarheden på makeup?

Mariann er i tvivl om, hvor længe hendes foundation, blush og øjenskygge kan holde

Hej Miss Costume
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor lang holdbarheden er på make-up? Jeg tænker på blandt andet øjenskygge, blush og foundation, for jeg har en foundation, som ikke er åbnet endnu.
Venlig hilsen Mariann

Kære Mariann Tak for din mail. Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg kan desværre ikke sige præcis, hvor lang tid du må gemme din makeup, før den skal skiftes ud, da holdbarheden skifter fra mærke til mærke. Det hænger blandt andet sammen med indholdet af konserveringsmidler. Som hovedregel gælder det, at jo mere naturligt et mærke er, des kortere levetid har produkterne.
Det nemmeste er at kigge bagpå dine produkter, når du bruger dem for første gang. Her vil du se et lille mærke, hvor der oftest står 6M, 12M, 18M, 24M eller 36M. Det betyder antallet af måneder, som produktet kan holde sig, efter det er åbnet, hvis du selvfølgelig opbevarer produkterne rigtigt. Det vil sige, du ikke må stille tingene i solen eller bruge beskidte fingre eller pensler. Andre mærker vælger at skrive en udløbsdato på produkterne, og her gælder denne dato, hvad enten produktet er åbnet eller ej.
Bakterier lever bedst i våde produkter som lipgloss, ansigtscreme og cremeøjenskygger. Derfor kan det være en fordel at købe en foundation og ansigtscreme med en pumpe, så der ikke kommer bakterier ned i krukken, og vælge en pudder-øjenskygge frem for en creme-øjenskygge.
Kærlig hilsen Miss Costume

Klik her, og læs flere svar fra Miss Costume

Har du et spørgsmål, så skriv til miss@costume.dk

Mere om Mode? Få Costumes nyhedsbrev