© M.i.h. Jeans

Alexandra Carl: Dette outfit redder mig altid fra tøjkriser

Den danske stylist deler ud af sine bedste stylingtips, og fortæller om sin rolle i M.i.h. Jeans' Denim Girl Project

Betydningen af et par gode jeans kan næppe beskrives med ord. De fleste kvinder har ét ganske særligt par, som lige er lidt bedre end alle de andre; hvor pasformen er perfekt og vasken har ramt den helt rette nuance.

I håbet om at kunne levere flere perfekte cowboybukser til denim-entusiaster lancerer M.i.h. Jeans tiltaget Denim Girls Project, der giver kunder mulighed for at customize syv af mærkets mest populære modeller. Måske drømmer du om 70’er-inspirerede patches, farverige kvaster eller broderi?

Den danske stylist Alexandra Carl er en af tiltagets talskvinder. Vi har taget en snak med Alexandra om det nye projekt, denim og stylingtips.

© M.i.h. Jeans

HVAD HAR VÆRET DET SJOVESTE VED AT ARBEJDE SAMMEN MED M.I.H. JEANS?

“At få frihed til at skabe en identitet omkring en kampagne og et produkt var vildt spændende og udfordrende. Jeg har været en stor fan af M.i.h. og Chloe (chefdesigneren, red.) siden jeg mødte hende sidste år, så det virkede naturligt at indgå i en kreativ process med et team, jeg allerede fandt inspirerende.

Det var vigtigt for mig, at samarbejdet skabte mulighed for, at kvinder kan være kreative med pieces, de allerede har, så det handler egentlig allermest om at upcycle ens garderobe, frem for en mentalitet om konstant fornyelse.”

HVORDAN SKAL JEANS SE UD DENNE SÆSON?

“Min yndlingsmodel fra M.i.h. er et højtaljet par med lige ben, som er meget classic tomboy. Ikke for feminine, men heller ikke for baggy. Det er den perfekte kontrast til et feminint look.”

HVILKET OUTFIT REDDER DIG FRA TØJKRISER?

“Jeans, velourblazer og mine spidse Céline-støvler.”

© M.i.h. Jeans

HVILKEN STYLINGFEJL SYNES DU, DANSKE KVINDER BEGÅR?

“Synes ikke, der er en fejl, jeg kan komme i tanke om som sådan. Jeg synes godt, at danske/skandinaviske kvinder må eksperimentere mere med deres stil, være mere legende, ikke være så bange for at skille sig ud.”

HAR DU ET HEMMELIGT STYLINGTIP, DU VIL DELE MED COSTUMES LÆSERE?

“Lad være med at følge trends – investér i ting, der passer til din stil, og som du kan bruge.”

FORTÆL OS NOGET, VI IKKE VED OM ALEXANDRA CARL!

“Jeg har en bachelor i Sociologi fra Goldsmiths, og har nok brugt et rekordhøjt antal forsøg på at søge ind på den kongelige balletskole, indtil jeg som 14-årig gav op og overgik til mine designer-/stylistdrømme. Dans er stadig en kæmpe del af min inspiration.”