Barselona: "Vi har altid haft mest succes med at style os selv, da vi hviler meget i vores egen stil."

En regnfuld start på koncerten slog ikke Barselonas fans ud, da de torsdag eftermiddag gik på scenen under dette års Musik i Lejet. Vi mødte Rud Aslak og Rasmus Theodor til en snak efter deres optræden.

Hvad betyder det for jer, at skulle optræde på Musik i Lejet?
En hel del! Rud kom her, da festivalen var helt ny. Rasmus har et familiesommerhus i Tisvilde, hvor han tilbringer meget tid. Vi husker bedst at være ude og bade med hele bandet efter vores seneste koncert på festivalen i 2018. Det er noget af det helt særlige ved Musik I Lejet, at havet er lige bag Strandscenen.

Har I en bestemt rutine eller et ritual sammen, inden I går på scenen?
Vi er ikke synderligt overtroiske, så der er ingen ritualer som sådan. Men vi plejer at lave et stort gruppekram og vende de gode ting, vi kan se frem til i koncerten.

Hvad skal I have på under dette års Musik i Lejet festival?
Rud har en sort Fred Perry polo og sorte bukser på. Rasmus skal have sine nye Maison Margiela bukser på for første gang, sammen med et bælte han købte i Helsinge. Ellers bare en secondhand skjorte og nogle guld Bikkembergs sneakers. Måske et par solbriller til!

Hvor finder I inspiration til jeres outfits?
Inspirationen kommer primært gennem snakke med vores søde kærester.

Hvordan præger I selv jeres stage looks?
Vi har altid haft mest succes med at style os selv, da vi hviler meget i vores egen stil. Rud finder tit en “uniform” forud for en tour, hvor det bærende element er en jakke. Rasmus’ varierer mere fra show til show, alt efter humør og hvad der lige optager ham.

Det går løs torsdag kl. 15.00 på strandscenen – hvad glæder I jer mest til?
Vi glæder os til at vende tilbage til festivalen og spille i de flotte omgivelser.

Hvad kan jeres publikum glæde sig til at opleve under jeres optræden?
De skal især glæde sig til at høre vores seneste sange, Lyden Af Livet og Real Love. Vi spiller også en enkelt uudgivet sang, og ellers bare det bedste fra gemmerne.

Det er vanskeligt at kategorisere jeres musik indenfor én specifik genre – hvordan definerer I jer selv?
For os er det ikke så vigtigt at definere os selv inden for én genre, det skifter lidt fra plade til plade. Hvor ‘1 Dag Er Vi 1 Minde’ var mere rocket og håndspillet er de nye sange mere poppede og elektroniske i udtrykket.

Hvordan manifesterer jeres forskellige indgangsvinkler til musikken sig I Barselonas lyd?
Vi kommer fra to ret forskellige musikalske baggrunde. Rud er autodidakt sanger og producer, og Rasmus er oprindeligt ret skolet instrumentalist. Det er smart, da vi er fuldstændig selvkørende når vi er i studiet, og alle de genrer og greb vi har samlet op gennem tiden, kan mødes i ét samlet udtryk.