© Fryd Frydendal / Gyldendal

Digteren: “Jeg er vant til, at min krop er til debat.”

Caspar Eric er 35 år og digter. Han har skrevet adskillige digtsamlinger om kroppen, men slog for alvor igennem i 2014 med digtsamlingen, 7/11, og blev straks udråbt til ‘sin generations stemme’. Hans nyeste digtsamling, Nye balancer, er en håndfuld ‘handicapdigte’, som de blev kaldt af avisen Information, der samtidig kaldte dem ‘øjenåbnende, omsorgsfuld og indsigtsrig ... og det hidtil bedste fra hans hånd’.

Jeg er især begyndt at elske alt det, der også er unikt ved min krop. — Caspar Eric

En fantastisk krop

“Jeg har et kompliceret forhold til min krop, men jeg har også lært at elske den, i takt med at jeg er blevet ældre. Jeg er især begyndt at elske alt det, der også er unikt ved den, og som giver mig et andet perspektiv på verden. Men i takt med at jeg bliver ældre, får jeg også sværere og sværere ved at kompensere for mit handicap, så det betyder også, at jeg har flere smerter nu, end da jeg var yngre.”

Passe ind

“For 10 år siden var jeg både mere vred på min krop, og jeg passede måske heller ikke så godt på den. Men samtidig arbejdede jeg også meget mere på at passe ind og ikke tænke på min krop som noget anderledes. Den mulighed har jeg bare ikke længere, også fordi jeg virkelig har lyst til, at vi skal gøre op med stigmatiseringen af folk med handicaps og hjælpe folk til at forstå, hvor besværligt det faktisk er at leve med en anderledes krop i Danmark.”

I magasinet som er på gaden lige nu, kan du læse flere interviews under temaet Kroppen i Kunsten. Vi har blandt andet snakket med multi-kunstneren Esben Weile Kjær, tatovøren Sort Blæk aka. Sigrid Benedikte Strøyer og videokunstneren Luna Scales.