© Kenneth Nguyen

Dj Christel Pixi viser os sine tatoveringer

Mød retro cool Christel Pixi Hielscher Sibenhaar, der fortæller om den modstand, hun kan møde på grund af sine tatoveringer - og hvorfor det er det hele værd

*Fortæller dine tatoveringer en historie, har de en bestemt betydning eller er de 'bare' flotte? “Der må jeg sige, at de bare er flotte. Jeg har min mands briller, som kendetegner ham, tatoveret på indersiden af min arm (Christel er gift med den danske rapper, sanger og producer Pato Siebenhaar red.). Den tattoo fik jeg til min polterabend, så den er af mest betydning. De andre har jeg fået, fordi jeg syntes, de ser forfærdeligt flotte ud. Jeg går også meget op i, at selve tatoveringen ser ordentlig ud. Det vil sige, om den er lavet af en tatovør, der ved, hvad han laver. Jeg kigger meget på andres tatoveringer, og der er lidt kommet en tendens til, at man skal have mange tatoveringer, men at motivet er ligegyldigt. Det, syntes jeg, er virkelig ærgeligt. Jeg blev faktisk engang stoppet på Miami Beach, fordi der var en dude, som kunne genkende roserne i mine tatoveringer, og spurgte, om det var en Uncle Allan, da han selv skulle til Danmark og tatoveres af ham. Se det er en, der har læst på lektien. Jeg var imponeret."

Skal du have flere tatoveringer? “Jeg har lige fået en lille søn, og måtte derfor aflyse mine to tider til at få lavet mit andet lår og knæ. Men jeg har hele mit liv til at blive tatoveret, så jeg tager det stille og roligt og venter på en ny tid."

Betyder nogle af dine tatoveringer særligt meget for dig? “Jeg er glad for dem alle sammen, og det er mere perioderne, hvor jeg fik dem lavet, som jeg kan tænke tilbage på, som jeg synes er sjovt."

“Jeg kigger meget på andres tatoveringer, og der er lidt kommet en tendens til, at man skal have mange tatoveringer, men at motivet er ligegyldigt. Det, syntes jeg, er virkelig ærgeligt.”

Hvordan er din arbejdsplads' forhold til tatoveringer? “Jeg er selvstændig, så jeg bestemmer lidt selv, men de arbejdspladser jeg har været på, blandt andet Acne, Wood Wood og Mads Nørgaard, har haft det helt ok med mine tattoos."

Hvordan påvirker dine tatoveringer dit arbejde? “Jeg tror, at tatoveringer er blevet meget normale i dag, og jeg tror, at det er svært at ansætte en ung pige eller dreng, som ikke er tatoveret på den ene eller den anden måde."

Hvordan reagerer folk, når de ser dine tatoveringer? "Mine tatoveringer ses som regel kun om sommeren. Men jeg får da kommentarer med på vejen af ældre damer - især nu hvor jeg også triller med en barnevogn - men jeg kan sagtens forstå dem. Den slags var jo for sømænd i deres unge dage! Min far er også stor modstander. Jeg har en 'far-tatovering', og da jeg ringede og fortalte ham om den, smækkede han på, og der gik nogle uger, før vi snakkede sammen igen. Han har lært at leve med det, men han kan ikke forstå, hvorfor jeg dog vil gøre det mod min fine hud, når jeg jo i forvejen er så smuk, siger han. Det er sødt. Min mor synes, det er mega fedt, men det tog hende også noget tid at komme dertil. Men man vænner sig jo til dem. På en tur til Tanzania sidste år, blev der lagt meget mærke til mine tatoveringer og peget og hvisket, og hvis man ikke kan tage lidt kritik, pegeri og spørgsmål, så skal man ikke blive tatoveret. Jeg har ikke noget imod det, for i sidste ende er det min krop, og jeg er meget glad for den og dem."

De næste uger fortsætter vi på Costume.dk med at sætte fokus på tatoveringer. I løbet af de næste tirsdage kan du både møde modebloggeren, tatovøren og modeeksperten, som fortæller om deres syn på tattoos og om de største trends indenfor tatoveringer lige nu. Se plan for udgivelser herunder og hold øje med costume.dk/tatovering.

19. august: Blogger Marie Jedig er den sidste modedame i rækken, der viser sine tatoveringer frem.

26. august: Tatovøren Marija Ripley fra The Sailors Grave fortæller dig om de største tendenser i branchen netop nu og om forskellen mellem mænd og kvinders tatoveringer. Derudover vil vores digitale modechef, Camille Berner, fortælle om sin oplevelse med at få fjernet tatoveringer.

2. september: Modeekspert, Chris Pedersen, giver sit syn på tatoveringer og deres plads i modebranchen.