Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

COS_2107_Scan_Kogekunst__39 © Petra Kleis

Frederikke Legaard: ''Jeg blev først sent opmærksom på, hvor stor betydning det har at tale pænt til og tænke godt om mig selv''

Hold orden, stol på din mavefornemmelse, tal pænt om dig selv, og lav god, tidskrævende mad. Det er bare nogle af de råd, som kunstner og Bagedyst-vinder Frederikke Legaard giver i det nye afsnit af Costumes podcast 'Mit bedste råd', der er ude nu. Læs resten af hendes råd til andre her.

Hør podcasten Mit bedste råd med Frederikke Legaard her.

  1. "Vær sød mod dig selv. Jeg blev først sent opmærksom på, hvor stor betydning det har at tale pænt til og tænke godt om mig selv. Et eksempel er, at du går ind i en butik og tænker: ‘smuk grøn kjole’ for dernæst at tænke: ‘Den vil sidde grimt på mig, jeg har jo en stor røv, og faktisk har jeg lidt appelsinhud, måske man kan se det, og jeg er også en fiasko, der ikke kan spise sundt hele tiden’. Det er hårde ord. I de øjeblikke, hvor min indre kritiske stemme overtager, prøver jeg at ignorere den og sige den imod."

  2. "Vælg de ting fra, du ikke kan overskue. Det kommer aldrig til at blive en god oplevelse at tage til en fødselsdagsbrunch, der giver dig ondt i maven ved tanken om at skulle snakke med en masse, du ikke kender. Det er okay at mærke efter og melde afbud."

  3. "Lav god mad til dig selv og andre. Jeg tror, at de fleste vil blive gladere af at spise mad, de selv har lavet."

  4. "Drop at tænke på, hvad andre tænker. Jeg tænkte for eksempel: ‘Åh nej, hvad mon folk vil synes om, at jeg laver en kogebog? Hvad hvis nu den ikke bliver god, og ingen vil købe den?” Det er meget let at lytte til de bekymringer, men helt ærligt, så er andre i gang med at bekymre sig om det, de selv går og har gang i."

  5. "Forvent ikke for meget, og tag tingene, som de kommer. Jeg har tit mange og store forventninger, og det gør, at jeg ofte bliver skuffet. Hvis man forventer lidt mindre og tænker, at det bliver, som det bliver, kan man tit møde tingene med en ro og lade sig begejstre."

  6. "Alt sker af en grund. Rejsen blev aflyst, lejligheden blev købt af en anden, der kom afslag på uddannelsen, maden brændte på. Det hjælper mig at tænke, at ting sker af en grund, og der kommer noget andet, måske bedre – i hvert fald noget, det var meningen skulle ske."

  7. "Lav lister, og hold orden. Jeg bliver rigtigt glad af at lave to do- lister og holde orden derhjemme. Det bedste, jeg ved, er at have fri, rydde op og gøre rent, lave god mad og invitere nogle hjem i mit hyggelige køkken og sidde blandt orden og nyde et glas vin."

  8. "Stol altid på din mavefornemmelse. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har kunnet mærke, at noget var lidt galt, men så har overbevist mig selv om, at jeg nok så syner. Det gjorde jeg ikke."

  9. "Vær ikke bange for at gøre eller sige noget forkert. Det kommer ofte til at holde dig tilbage fra at gøre og sige gode ting."

  10. "Kast dig over tidskrævende madprojekter. Køb fem forskellige slags mynte, vand dem i tre måneder, pluk dem, lav en buket, tør dem, og drik så den bedste myntete i verden. Det gør mig glad."_