Ida Laurberg: "Det er enormt vigtigt for mig og min proces, at jeg kan skrive om lige det, jeg har lyst til"

Vi Ka' Rigtig Godt Li' lyden af Ida Laurberg, der i sidste uge optrådte på Musik i Lejet. Derfor tog vi en snak med Ida på festivalen, der i øvrigt lå et stenkast fra hendes hjemby.

Som bare 16-årig skrev Ida Laurberg Puppy Dog Eyes, der storhittede allerede kort tid efter, og i dag har mere end 18 millioner afspilninger på Spotify. Ida Laurberg har siden da udgivet musik med andre store stjerner såsom Stimulanser med Tobias Rahim, og senest Jeg Ka' Rigtig Godt Li' Dig med Andreas Odbjerg.

Ida Laurbergs store talent resulterede også i, at hun vandt titlen Årets Nye Danske Artist til The Voice’ 20. Vi mødte Ida Laurberg et stenkast fra hendes egen fødeby, Helsinge. Nemlig på dette års Musik i Lejet festival. Læs hele interviewet og se videoen lige her.

Har du et hovedbudskab, du ønsker at belyse gennem din musik?
"Jeg tror ikke, jeg som sådan har et hovedbudskab med min musik – og hvis jeg har et lige nu, så ændrer det sig hele tiden. Jeg tror egentlig mere bare, at jeg prøver at skrive de sange, som jeg føler, jeg skal have ud af mig, og så forsøger jeg virkelig at forme dem på en måde, hvor så mange mennesker som muligt kan få noget ud af det og har lyst til at lytte til det."

"Det er enormt vigtigt for mig og min proces, at jeg kan skrive om lige det, jeg har lyst til og de ting, som jeg har oplevet. Men også at skrive dem så det kan ramme noget bredere. At en hel masse vidt forskellige mennesker føler sig set, hørt og forstået."

Din karriere startede i en tidlig alder – hvordan har det præget den artist, du er i dag?
"Det har selvfølgelig gjort, at der er en hel masse af min musik tilgængeligt, som jeg aldrig ville have udgivet i dag. Dermed har jeg også et bagkatalog, som stikker i alle mulige retninger, både i forhold til genre og sprog. Men jeg skal ikke kunne sige, om det havde været anderledes, hvis jeg var startet senere – for vi udvikler og ændrer os jo hele tiden resten af livet."

Håndplukket til dig

Hvad har været den største udfordring i din karriere?
"Jeg synes allerede, der har været mange ting, som har været svære og udfordrende. Men det leder også alt sammen tilbage til alle de gange, hvor jeg ikke har lyttet til min mavefornemmelse, har ladet stå til og har lyttet til den stemme, der fortæller en, at man ikke er god nok."

Hvordan opstod idéen til “Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig”?
"Andreas og jeg var blevet enige om, at det ville være fedt at prøve at lave en duet sammen. Andreas havde lyttet til ”Sig Du Ka’ Li’ Mig” og kom op i studiet og var sådan ”jeg har lyst til at lave sådan en her sang”."

"Det er svært at sige, hvordan idéen om hvad sangen skulle handle om opstod, fordi det ikke var sådan et bestemt øjeblik hvor vi satte os fast på noget. Hele ideen om at den skulle handle om to mennesker, som holder af hinanden, men på to forskellige måder, udviklede sig ligesom mens vi skrev sangen. Og så rimede ”Ida” tilfældigvis lige på ”Li’ dig” og ”I dig” – det havde vi det enormt sjovt over, så vi kunne bare ikke lade være med at bruge vores egne navne i sangen."

Hvad inspirerer dig, når du skriver dine sangtekster, og hvad betyder det for dig, at være i stand til at udtrykke dig gennem dem?
"Det kan virkelig være alt. Noget jeg går igennem som jeg har brug for at komme ud med, et sjovt ord, en historie nogen andre fortæller. Det kan være hvad som helst."

"Jeg tror, vi alle har måder at deale med det, som sker i os og det der foregår i vores liv. Musik er min måde at få det ud på. Det er jeg enormt glad for at jeg kan og at folk også kan spejle sig i sangene."

Har du nogle spændende projekter i pipeline? Noget dit publikum kan se frem til?
"Jeg er i gang med at lave mit første album og så er der en helt masse andre ting, som jeg ser mega meget frem til at kunne dele lidt mere om."

Håndplukket til dig