Ilirida Krasniqi om bæredygtighed: ”Små tiltag kan gøre en forskel i det lange løb”

Influencer Ilirida Krasniqi tror på, at de små ting gør en stor forskel, når det kommer til bæredygtighed. Snup hendes genveje til en mere bæredygtig livsstil her

Tandlægestuderende og zumba-instruktør om dagen og mode-influencer med et stilmiks mellem det luksuriøse og mere street om aftenen (og natten…) . Der er fart på Ilirida Krasniqi, som oprindeligt er fra Kosovo, men født og opvokset i Danmark.

Alligevel finder hun også tid til at være bæredygtig i sin hverdag, og det gør hun blandt andet ved at være grundig, når hun shopper, sælge tøj videre og købe genbrug.

Hvordan shopper du mere bæredygtigt?

”Bæredygtighed er et vidt begreb, og når det kommer til mode, er der mange måder at være mere bæredygtig på. Personligt shopper jeg for eksempel det meste af mit tøj i vintagebutikker eller online på vintagesider, og det er oftest dét jeg bliver mest glad for. Jeg købte for eksempel en sort blazer i en Røde Kors-butik til 60 kroner, som endte med at blive mit mest brugte item.”

Hvilke råd har du, hvis man gerne vil have en mere bæredygtig hverdag?

”Små tiltag og ændringer kan gøre en forskel i det lange løb. Bæredygtighed er blandt andet at kunne genbruge sit tøj i mange år, og hvis jeg har noget tøj som bare ligger i skabet uden at blive brugt, sælger jeg det videre og dermed bliver det forhåbentlig mere ‘bæredygtigt’.”

Ilirida Krasniqi har boet i Københaven og elsker at cykle rundt i byen. Her ses hun med sin Biomega OKO LS-cykel.

Hvordan undgår du fejlkøb, som du ikke får brugt?

”Jeg spørger altid mig selv ‘er det her noget, jeg virkelig mangler, og kommer jeg til at bruge det mere end et par gange?’. Derudover spiller kvalitet og pris selvfølgelig altid en rolle. Jeg har både highstreet- og high-end styles, som jeg har været utroligt glad for i flere år, og oftest er det helt basic styles eller unikke styles, som ”ingen andre” har, der ender med at blive mest bæredygtige for mig.”

Hvordan kommer du rundt i byen?

”Mit fortrukne transportmiddel er helt klart at cykle. Da jeg flyttede til byen for seks år siden, cyklede jeg rundt overalt. Min cykel gik dog i stykker for et par år siden, og så røg jeg desværre ind i en ‘offentlig transport-fælde’, som jeg sad fast i alt for længe. Nu er jeg tilbage på cyklen igen. Det er bare den bedste og hurtigste form for transportmiddel her i København – og så er dét jo også miljøvenligt og bæredygtigt.”

Følg med i Iliridas bæredygtige livsstil på Instagram @iliridakrasniqi og på bloggenIlirida.dk