© Sarah Stenfeldt

Jeanette Friis Madsen: Her er mit go to look

Urbant, feminint og en evne til at skille sig ud. Her fortæller det danske stilikon om sin påklædning og viser det bedste fra sin garderobe

Hun beskriver selv sin stil som tilgængelig. Men det, der får Jeanette Friis Madsen, 34 år, og sammen med Thora Valdimarsdottir kreativ direktør for Rotate Birger Christensen, til at skille sig ud, er evnen til at være nutidig og relevant – selvom det meste af hendes garderobe egentlig består af velkendte klassikere som strikblusen, de stramme jeans og den oversized blazer.

Hvordan tror du, andre vil beskrive din stil?

“Den er easy to adapt. Jeg er tilgængelig, hvis man kan sige det, og så er jeg kommerciel og feminin i udtrykket, oftest med et tvist af noget, der giver lidt ekstra.”

Hvor i modebilledets geografi befinder du dig?

“Lidt over det hele, tror jeg, da jeg ikke er låst fast på en bestemt retning, men følger mange. Den ene dag er jeg til et track suit og sneakers, den anden kan jeg have lyst til at have en feminin vintagekjole på.”

© Sarah Stenfeldt

Er du konsekvent i den måde, du klæder dig på?

“Uanset om jeg skal på arbejde eller i byen, har jeg altid et afslappet udtryk. Jeg orker ikke at sidde i stramme jeans og høje hæle, når jeg skal flyve. Her er tracksuitet essentielt. Eller hvis jeg er på farten inde i byen, er det også sneakers, jeg foretrækker. Skal jeg i byen, er det derimod altid de høje hæle, som bliver hevet frem, og udtrykket er langt mere sexet. Der er altid en rød tråd mellem mine look, og jeg går altid efter at skabe en form for balance samtidig med kontraster. For eksempel kan min kjole og sko lyse vildt op, men så er min makeup og mit hår holdt naturligt.”

Har du en uniform, og hvordan ser den ud?

“Mit go to look, når jeg skal hurtigt ud ad døren, er et par højtaljede skinny jeans, en oversized crew neck-strik eller sweatshirt og en lang pels eller trenchcoat tilsat en stor oversized taske, flade ankelstøvler, sneakers eller højhælede sockbooties.”

© Sarah Stenfeldt

Er der en epoke eller person, du bruger som stil-pendul?

“Ikke bevidst, men jeg ser klart en Brigitte Bardot og en Debbie Harry i mig selv. Det feminine og sexede i et nemt og afslappet udtryk.”

Hvad er vigtigst for dig, når du klæder dig på?

“Som barn skiftede jeg tøj flere gange om dagen. Jeg tror ikke, det havde noget med min garderobe at gøre – eller måske lidt – men jeg eksperimenterede og prøvede at føle mig tilpas i, hvem jeg var, og hvad jeg havde det godt i. I dag går jeg heller ikke ud af døren, hvis jeg ikke føler mig tilpas. Om det så kræver at jeg skifter sko eller outfit et par gange, så er det det, jeg gør.”

Hvad afgør, om du køber et stykke tøj?

“Om det fremhæver mine stærke sider. Ved større investeringer som tasker og sko går jeg efter kvalitet, og jeg vil gerne betale lidt ekstra for klassiske items, som jeg ved holder år efter år. Det ender ofte med sort, men jeg skal ikke benægte, at jeg bliver draget af tendenser og noget, der er nyt og overraskende.”

© Sarah Stenfeldt

Hvad er dit bedste tip til at holde fast i sin stil?

“De fleste kan vel godt holde fast i en personlig stil, men kan måske have svært ved at tilføje nye tendenser, og så kan en lille accessory, en farve eller en style som et par over-the-knee-støvler gøre hele forskellen i ens hverdagsuniform.”

Hvad har du på om 10 år?

“De klassiske items som trenchcoaten, sock boots, oversized striktrøjer og højtaljede bukser. Alt sammen noget, der klæder kvindekroppen.”

Hvornår synes du, andre har god stil?

“Det handler om følelsen i forbindelse med en person. Ofte er det personer, der klæder sig efter deres kropstype og alder og efter, hvem de er. Og så er udstråling helt afgørende.”

Hvad tænker du om den måde, moden ser ud på i dag?

“Jeg er vild med moden i dag – at den er alsidig og giver plads til alle.”