© Sarah Stenfeldt

Jeanette Friis Madsen: “Jeg ser klart en Brigitte Bardot og en Debbie Harry i mig selv”

Urbant, feminint og en evne til at skille sig ud. Her fortæller det danske stilikon om sin påklædning og viser det bedste fra sin garderobe

16. januar 2019 af Camilla Larsson

Ud over designere og modehuse er der også de få og helt særlige kvinder, der er med til at definere, hvordan vi går klædt. I det nye Costume, der er på gaden nu, kan du møde tre af dem – og herunder får du en smagsprøve, når Jeanette Friis Madsen fortæller om sin stil. 

© Sarah Stenfeldt

Hun beskriver selv sin stil som tilgængelig. Men det, der får Jeanette Friis Madsen, 34 år, og sammen med Thora Valdimarsdottir kreativ direktør for Rotate Birger Christensen, til at skille sig ud, er evnen til at være nutidig og relevant – selvom det meste af hendes garderobe egentlig består af velkendte klassikere som strikblusen, de stramme jeans og den oversized blazer.

Har du en uniform, og hvordan ser den ud?

“Mit go to-look, når jeg skal hurtigt ud ad døren, er et par højtaljede skinny jeans, en oversized crew neck-strik eller sweatshirt og en lang pels eller trenchcoat tilsat en stor oversized taske, flade ankelstøvler, sneakers eller højhælede sockbooties.”

Er der en epoke eller person, du bruger som stil-pendul?

“Ikke bevidst, men jeg ser klart en Brigitte Bardot og en Debbie Harry i mig selv. Det feminine og sexede i et nemt og afslappet udtryk.”

© Sarah Stenfeldt

Hvad afgør, om du køber et stykke tøj?

“Om det fremhæver mine stærke sider. Ved større investeringer som tasker og sko går jeg efter kvalitet, og jeg vil gerne betale lidt ekstra for klassiske items, som jeg ved holder år efter år. Det ender ofte med sort, men jeg skal ikke benægte, at jeg bliver draget af tendenser og noget, der er nyt og overraskende.”

Hvornår synes du, andre har god stil?

“Det handler om følelsen i forbindelse med en person. Ofte er det personer, der klæder sig efter deres kropstype og alder og efter, hvem de er. Og så er udstråling helt afgørende.”


Læs resten af interviewet med Jeanette, og mød flere stilfulde kvinder i det nye nummer af Costume, der er på gaden nu. 

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste