“Jeg startede med at arbejde som model, da jeg var gravid"

Amanda Smith er bosat i L.A., arbejder over hele verden og er mor til en skøn pige på 7 år. Læs om hendes travle modelliv, her

Hvorfor blev du model?

“Som barn havde jeg svaret, at jeg ville gå på musikkonservatoriet Juilliard, være model i New York og give inspirational speeches. Jeg begyndte at freelance som model, da jeg var gravid – der er ikke noget som at blive mor, der giver dig et skub mod dine mål. I 2011 signede jeg med Photogenics i L.A., og de byggede mig op til at blive en international model, der rejser over hele verden. Det har været en fantastisk rejse.”

Hvordan er modellivet i L.A.?

“Mit skema bliver altid planlagt i sidste øjeblik. Jeg har en 7-årig datter, og det giver et helt nyt aspekt i at forsøge at balancere tingene. Jeg har fået mails, hvor der stod 'du er booket til et job i Paris, der er afgang i morgen, så begynd at pakke'. Lol!

Det er ikke altid et let job. Der er meget mere kørsel end mange andre steder. De fleste ved ikke, at en model skal til tonsvis af castings for at få job, så lige meget hvor du er, skal du løbe meget rundt. Du ved aldrig, om dagen bliver 4 eller 15 timer.

Nogle gange forsøger folk at lave en to-dages skydning på én dag, så man skynder sig rundt. Og man skal altid forsøge at passe ned i for små sko. Men der er også dage med perfekt vejr, et godt team, en smuk location. Det er magisk. Jeg elsker uforudsigeligheden i, at jeg aldrig ved, hvad jeg skal lave næste gang. Jeg kunne aldrig have et 9-17-job eller tage på arbejde det samme sted hver dag.

Jeg elsker også at se de færdige billeder. At være model er ligesom at danse eller spille skuespil – det handler om at skabe kunst og en karakter. Jeg føler mig fri og hjemme foran et kamera.”

Hvad er det bedste og knap så gode ved at bo i L.A.?

“Det bedste er uden tvivl at være sammen med min familie. Jeg kan ikke tage min datter med mig endnu, når jeg skal afsted, for jeg skal fokusere på arbejdet, og hun skal i skole. Så når jeg er i L.A. handler det om at få så meget mor-tid som muligt. Jeg har lært at være meget tålmodig ved at være mor. Hun holder mig motiveret og nede på jorden.

Det værste i L.A. er uden tvivl trafikken. Der er ikke noget som at have en lang arbejdsdag og sidde fast i trafikken i to timer på vej hjem. Alting ligger spredt ud i byen, så fire castings kan let tage hele dagen med trafik.”

Du er også musiker – fortæl om din musik.

“Da jeg var 12 år, spillede jeg trompet med de bedste musikere i min skole, og samtidig spillede jeg bas i nogle punkbands. Jeg begyndte at synge for nogle år siden og blev forelsket i det. Jeg kunne ikke stoppe. Jeg har spillet solo under navnet Phreckle$, men nu fokuserer jeg på min pigegruppe, Lipstiq. Tænk TLC eller Destiny's Child. Vi er tre piger; Olivia og jeg synger, Steviana rapper.

Vi repræsenterer piger i alle former, størrelser og farver, vi har forskellige baggrunde, men sammen laver vi musik, der rører hjertet og sjælen. Vores stemmer og udseende er tilpas forskelligt og komplimenterer hinanden. Jeg tror, at det bliver godt for verden at se tre så forskellige piger gå sammen og skabe noget smukt.

Lige nu arbejder vi på vores første album, der udkommer til sommer, og det er musik fuld af følelser. Jeg er meget spændt på, hvad fremtiden bringer for os.”

Se modeserien med Amanda Smith i Costume 170, der er i butikkerne nu.