© Premium Denim // @Josephineskriver

Josephine Skriver: “Jeg er ked af det på menneskehedens vegne”

Model og regnbuebarn Josephine Skriver deler ud af sine tanker om de forfærdelige hændelser i Orlando i et personligt essay

Den danske model Josephine Skriver, der er regnbuebarn og fortaler for LGBTQ-rettigheder, deler sine tanker om de forfærdelige hændelser i Orlando i et rørende essay.

Vi har samlet et uddrag herunder, og du kan læse essayet på engelsk i sin fulde længde på Huffington Post.

I dag er jeg ked af det.

Jeg er ked af det på vegne af Orlando. Jeg er ked af det på vegne af verden. Jeg er ked af det på vegne af menneskeheden. Jeg er ked af, at dette smukke land, jeg er flyttet til og har kaldt mig hjem de sidste år, skal opleve så grim en dag. Jeg er ked af, at senge bliver efterladt tomme og kolde (…) Jeg er ked af, at kærlighed, for nogle, skal se ud på en bestemt måde eller have bestemte kvalifikationer.

I dag sørger jeg.

Jeg sørger over, at muslimer i hele denne nation uden tvivl vil opleve en modreaktion på grund af én mands had. Jeg sørger over, at folk vil bruge en homofobisk handling til at retfærdiggøre islamofobi. Jeg sørger, fordi disse mennesker var en del af LGBTQ, et fællesskab, der har bidraget til at opdrage mig, og lært mig at være venlig, modig og accepterende.

I dag er jeg vred.

Jeg er vred over, at vores første instinkt er at pege fingre. Jeg er vred over, at genbrugte ‘bønner og tanker’ er det eneste, der nogensinde bliver gjort for at ændre, hvad der sker (...) Jeg er vred over, at der allerede har været 133 masseskyderier i USA i år. Jeg er vred over, at pressen sætter spotlight på angrebsmanden, når de burde fokusere på ofrene.

I dag er jeg håbefuld.

Jeg håber, at folk vil begynde at se flere nuancer i denne verden. Jeg håber, at folk vil stoppe med at prioritere penge frem for kærlighed. Jeg håber, at vi vil gå sammen. Jeg håber, at folk vil stoppe med at dømme, og se mennesker som mennesker: Ikke homoseksuelle. Ikke heteroseksuelle. Ikke muslimer. Ikke kristne. Bare en person. En person, der kan elske dem de vil, uden frygt for at løbe fra noget eller nogen. Jeg er håbefuld.”