celina liv d

Journalist Celina Liv Danielsen: Kig op, og tal med dem du møder

Find det positive i pressede situationer, giv dine kollegaer credit - og husk, at du ikke kan være populær hos alle. Journalist Celina Liv Danielsen, der de seneste år har dækket alt fra stormløbet på den amerikanske kongres til Ruslands invasion af Ukraine for TV2, deler sine 10 bedste råd.

1. “Læg din telefon fra dig, og tal med flere mennesker omkring dig. I taxaen, på flyet eller på caféen. Jeg bliver altid klogere, i bedre humør eller inspireret af at snakke med folk omkring mig. På min seneste flyvetur fra New York til Rumænien mødte jeg både Christina, der var på vej til Ukraine for at få sin ældre mor på 77 år ud af Kyiv, og finansmanden Tom fra Wall Street, der gerne ville diskutere mit syn på amerikansk politik som dansker. Et par dage senere i en lufthavn på vej til Berlin klokken 6 om morgenen mødte jeg rumænske André i kaffe-køen. Han var netop blevet tilbudt at blive chef for en IT-afdeling i Tyskland og var simpelthen så stolt af sig selv – at han som rumæner kunne blive chef for en hel afdeling i et andet land. Det er i mødet med nye mennesker, at du for alvor kan hente energi.”

2.Du kan være hvem som helst i denne omgang er et digt af Dan Turell, der har fulgt mig i mange år. Det minder mig om, at jeg ikke er fastlåst i en bestemt rolle eller et særligt sted i livet, hverken privat eller på jobbet. Er du ikke tilfreds, har du magten til at ændre din situation, hvis du virkelig gerne vil og tør.”

3. “Stræb ikke efter, at alle partout skal kunne lide dig. Du bliver aldrig alles kop te, og det er fuldstændigt okay.”

4. “Hvis du står i en situation, hvor det ikke går som planlagt, så led efter lyspunktet midt i frustrationen. Det har jeg lært af min gode kollega Jesper Steinmetz. Så nu siger jeg altid: ‘On a positive note, så ...’ og finder den ene lille ting. Så snart jeg har tvunget mig selv til at sige det højt og finde noget positivt, bliver der oftest lagt en dæmper på det dårlige humør, og så går det hele alligevel.”

5. “Drop nu de forbandede femårsplaner. Jeg får det så dårligt, når jeg hører om dem. Drøm alt, du kan. Om de mål, du gerne vil nå, om de ambitioner, du har for livet, men sæt ikke alt ind i kasser og i tidsplaner for, hvornår det skal være udført og opnået. Vær åben for de veje, livet kan føre dig ned ad. Jeg havde netop skrevet under på en kontrakt til et job, jeg troede var mit absolutte drømmejob, da jeg pludselig øjnede en mulighed for at flytte til New York og arbejde med journalistikken fra USA. Det var ikke noget, jeg havde gået og stræbt efter, men det lød spændende, så jeg greb chancen og tog afsted uden at vide, om det ville blive en succes eller ej. Til dato er det den bedste beslutning, jeg har taget for mig selv.”

6. “Husk at fortælle de mennesker, du holder af, at du elsker dem. Det er vigtigt. Der en kæmpe power i at sætte ord på sine følelser og ikke tøve med at få dem sagt.”

7. “Del altid credit med andre. Oftest er du ikke alene om at udføre en given opgave på jobbet. Tag aldrig æren for noget, flere har været med til at løfte, men fremhæv dine kollegaer. Det skaber den bedste energi.”

8. “At være på ukendt grund er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Prøv at vende de negative følelser ved at være presset til noget konstruktivt – nemlig, at du er ved at lære noget nyt. Det forsøger jeg at huske på for tiden, hvor jeg er vært på Kernen på TV2 Play, hvilket har taget mig helt ud af min comfort zone, da værtsrollen er ny for mig.”

9. “Du giver liv til dét, du bruger din energi på. Fokusér på de positive ting, for det er i høj grad dine tanker, der skaber dit liv og måden, du forvalter det på.”

10. “Hvad brænder du for? Find ud af, hvad din passion er, og udfyld dit liv, så meget du kan, med netop det. Når du beskæftiger dig med noget, du brænder for, om det er en hobby eller et særligt job, får du en helt anden appetit på livet, du ser det i et andet lys og bliver en bedre version af dig selv.”

Lyt til `Mit bedste råd´ her.

Håndplukket til dig