© Olivia Frølich

Kærlighed i en SoMe-tid

Emili Sindlev og Mads Emil Møller indgik en pagt om at lære hinanden at kende bag lukkede døre, før de sprang ud som par i den internationale SoMe-stratosfære. I dag gør de stort set alting sammen. Figurerer smilende på hinandens Instagramfeeds og optræder hånd i hånd på streetstyle-billeder. Men det inderste og væsentligste – det, der kun angår dem – holder de fortsat helt for sig selv.

“Emili har en vild energi, som jeg virkelig godt kan lide, men som egentlig er ret fremmed for mig”

Det er Mads Emil Møller, der lukker op. Selvom han har to gyldne kæder om halsen og en diamantbesat ørestik glimtende fra højre øreflip, ser han overbevisende afslappet ud. I sweatpants, med kasket og iført fluffy hjemmesko. Emili Sindlev dukker op et sted bag ham. I en oversize pink sweatshirt og med det lange, kraftige blonde hår samlet i en skødesløs knold på toppen af hovedet. De ligner to, der for længst har forfinet og perfektioneret det afslappede corona-look, der har hersket både herhjemme og i udlandet, siden pandemien for lige præcis et år siden lukkede verden ned. Men det er faktisk bare sådan, parret ser ud, når de er hjemme.

“Det var i det outfit, vi lærte hinanden at kende. Helt afslappet og uhøjtideligt. Over takeaway og soft drinks, fordi det hele helst skulle være hemmeligt. Vi gik ikke ud, så det var fuldstændigt uprætentiøst og naturligt. Og det er også sådan, vores forhold har udviklet sig. Vi er helt os selv, og helt nede på jorden, når vi er sammen,” siger Emili Sindlev.

“Når man har så relativt mange øjne på sig hele tiden, og med de forventninger og formodninger om, hvem man er, der følger med, så har man måske i særlig grad brug for at kunne være sig selv og blive rummet, som man er. Det er selvfølgelig et behov, alle mennesker har, men jeg oplever det meget stærkt, og jeg har aldrig før følt mig så tilpas og så tryg, som jeg gør med Mads. Vi er på en eller anden måde bare faldet i hak med hinanden.”

Led sladren i krogene

Hvis nogen havde kendt til deres hemmelige forelskelse for snart tre år siden, var det nok de færreste, der havde spået dem de store chancer. For Emili Sindlev og Mads Emil Møller er ikke et oplagt par. De er i virkeligheden meget forskellige.

“Jeg er grundlæggende enormt nørdet og kan godt lide at dyrke mine interesser (musik, mode og en enorm sneakersamling, red.) i fred og ro,” siger Mads Emil Møller.

“Jeg aner faktisk ikke rigtigt, hvad jeg skal gøre af mig selv, når jeg går ud. Det er en erhvervsskade fra mange år bag DJ-pulten. Når jeg ikke står der, ved jeg ikke, hvor jeg så skal stå. Jeg drikker ikke, jeg ryger ikke, så jeg kan hurtigt føle mig lidt malplaceret. Emili samler hele dansegulvet. Hun kan tale med alle. Hun har en vild energi, som jeg virkelig godt kan lide, men som egentlig er ret fremmed for mig.”

“Det var også en af grundene til, at vi ville holde vores forhold hemmeligt i begyndelsen,” siger Emili Sindlev og fortsætter:

“De få rygter, der begyndte at sive, gav lynhurtigt sådan en led sladren om, at vi var et virkelig dårligt match. Mads er så rolig og laid back. Jeg er fuld af energi og all over the place, når jeg er ude. Det ser måske for forskelligt ud, når man står og ser på det udefra, men i virkeligheden komplementerer vi jo hinanden, fordi vi rummer hinanden, men også udfordrer hinandens måde at være i verden på. Vi er forskellige, men vi er virkelig gode sammen.”

Mennesker er selvfølgelig i udgangspunktet forskellige. Men forskelligheder grundlægges også i barndommen. Mads Emil Møller voksede op hos en dansk far og en mauritisk mor. Familien boede en årrække i Tanzania, før de slog sig ned i et gammelt byhus i indre by i København, og parret sendte Mads Emil og hans storebror i skole på Bernadotteskolen – den kreative klasses foretrukne uddannelsesinstitution, der består af en lille enklave af klondikehuse i Hellerup nord for København. En form for venstreorienteret og kreativ oase midt i et ellers ret ensrettet og konservativt velhaverkvarter. Mads Emil og hans bror skilte sig ud. På grund af deres brune hudfarve, men også fordi de to drenge bragte en anden stil med sig.

“De få rygter, der begyndte at sive, gav lynhurtigt sådan en led sladren om, at vi var et virkelig dårligt match”

“Fra min helt tidlige barndom var jeg super amerikaniseret og dyrkede hiphop og streetwear og sneakersmoden, længe før andre sprang med ombord. Vi følte os helt sikkert som outsidere, mig og min bror, men det var en rolle, vi trivedes i. Jeg nød at skille mig ud. Og gjorde alt for hele tiden at bevæge mig et nyt sted hen rent modemæssigt. Jeg havde aldrig nogen ambitioner om at ligne alle andre. Og forskellighed var noget, der blev værdsat på Bernadotteskolen og i det miljø, jeg færdedes i i indre by, på basketbanen og i byens parker, hvor scenen i det hele taget var meget præget af diversitet og forskellighed og en mere urban kultur,” siger Mads Emil Møller.

For Emili Sindlev var barndommen og den tidlige ungdom en helt anderledes størrelse.

“Det er lidt sjovt, for jeg er vokset op lige ved siden af Bernadotteskolen. Vores liv har forløbet ret parallelt, bare forskudt med nogle år (Mads Emil er 14 år ældre end Emili, red.) og i nogle meget forskellige kulturelle miljøer.”

Emilis forældre blev skilt, allerede da hun var fire år gammel, og hendes far flyttede ud af familiens Hellerupvilla, slog sig ned i USA og blev en fjern figur i sin datters liv.

“Jeg har i virkeligheden haft meget få mennesker, som jeg har følt mig virkelig tryg og fortrolig med. Min mor og nogle helt få nære veninder. Ellers har jeg mest oplevet svigt og en følelse af at være ved siden af i de hierarkier, som især piger og unge kvinder bygger op, uden at nogen nogensinde sætter ord på, hvem det er, der styrer showet, men hvor alle alligevel ved det.”

Følelsen af at findes et sted i periferien af fællesskabet begyndte allerede i folkeskolen, men voksede sig større i gymnasiet. Emili startede på Øregård sammen med en årgang af strømlinede nordsjællandske piger med langt, glat hår, ens sorte uniformer og den samme designertaske over armen.

“Jeg var nok på en eller anden måde med i inderkredsen, men alligevel aldrig helt. Og jeg kunne ikke lade være med at gøre oprør. Der var sådan en rebel i mig, der blev ved med dukke op og tage noget – i deres øjne – fuldstændigt vildt tøj på. Et ensfarvet tracksuit og sneakers. Det lyder ret stille og roligt nu, men på det tidspunkt og i det miljø var det et virkelig radikalt outfit.”

“Det var en svær tid, hvor jeg hele tiden følte mig bagtalt og usikker på, hvem jeg kunne stole på. Stort set ingen, viste det sig. Da jeg var færdig med gymnasiet, var det, som om jeg kunne trække vejret igen. Det føltes som at komme ud af et fængsel,” siger Emili Sindlev.

“Måske var det også derfor, jeg helt tidligt har været meget målrettet. Jeg var fuldstændigt sikker på, hvad jeg ville. At jeg ville lave noget med mode. Og at jeg ville gøre det på mine egne præmisser. Det vigtigste for mig var, at jeg kunne være fri til at gøre tingene præcis, som jeg selv ville.”

Roligt liv derhjemme

Det er her, Emili Sindlevs og Mads Emil Møllers livsspor samler sig igen. De er begge autodidakte og har begge, siden de var helt unge, haft en tilsyneladende medfødt og intuitiv evne til at forvandle en stærk og individuel sans for stil til forretning. Til udtryk, billeder, sammensætninger og stemninger, som andre har lyst til at lade sig inspirere af.

“Jeg synes, at jeg har etableret mig som den, jeg selv manglede, da jeg voksede op. Jeg arbejder med eksklusiv high-end fashion, men jeg vil gerne give den kant og skubbe til normerne for, hvordan man kan klæde sig på,” siger Emili Sindlev.

Men du er også smuk, slank og succesfuld. Tænker du over, at du måske ikke kun er en inspiration, men også kan blive oplevet som en figur, det kan være meget svært at leve op til?

“Ja, det tænker jeg over. Men jeg tror, at det er o.k., at vi ser op til nogen. At vi drømmer om noget og sætter os mål. Jeg har selv masser af drømme og ambitioner. Der er mange mennesker og personligheder, jeg lader mig inspirere af. Og det at lade sig inspirere er ikke det samme som at have lyst til at blive en én til én gengivelse af det, man ser. Vi kan sagtens være forskellige. Det er netop det, jeg gerne vil vise, at vi kan.”

“Vi deler egentlig ikke ud af vores private liv og vores parforhold, men af de ting, vi er passionerede omkring og optagede af, og som det giver mening for os at dele med andre”

Emili Sindlevs og Mads Emil Møllers tilstedeværelse på SoMe er i dag tæt forbundet. De optræder på hinandens Instagramfeeds, rejser sammen på kryds og tværs af kloden (når verdenskortet ikke er farvet orange) og optræder hånd-i-hånd på streetstyle-billeder. Det kan godt ligne et liv i den berømte overhalingsbane. Glamourøst, udfarende og tempofyldt.

“Vi har også travlt og kan begge to godt lide at arbejde med flere ting og på flere forskellige platforme. Men helt privat og som kærester lever vi faktisk et meget stille, helt enkelt liv. Det har vi begge to brug for og lyst til. At komme helt ned i gear sammen. Vi har ikke rigtigt brug for at fylde en masse ind i vores fritid. Vi kan godt lide bare at hænge ud i vores lejlighed og være os selv,” siger Mads Emil Møller.

“Jeg har altid haft brug for at lukke mig om mig selv i min egen base. Jeg har ikke altid været helt god til at finde den ro. Og jeg ved godt, at det ikke er det indtryk, mange har af mig, at de tror, jeg er langt mere udadvendt. Men sådan er det ikke,” siger Emili Sindlev.

“Det var også en stor del af min forelskelse i Mads. Han har simpelthen sådan en ro i sig, og jeg oplevede en øjeblikkelig tillid, hvilket ellers er sjældent for mig. Jeg er altid lidt på vagt. Jeg skal se folk an. Det handler nok om de ting, jeg har oplevet tidligt i mit liv. Hvor jeg i min barndom ofte savnede min far og på gymnasiet ikke følte, at jeg kunne stole på nogen. Med Mads har jeg aldrig et eneste øjeblik følt mig usikker eller bange for at blive svigtet. Den følelse findes simpelthen ikke mellem os. Jeg stoler på ham.”

Selvom de har hver deres karriere og regerer fra hver deres SoMe-platform, er de ofte involverede i hinandens forretningsvalg og beslutninger.

“Jeg er helt med på, at mange tænker, at man skal have to selvstændige liv. Og det har vi også. Men jeg er ikke bange for, at vi er for tætte,” siger Mads Emil Møller.

Det kan lyde meget rosenrødt. Og det er det også langt hen ad vejen. Men ikke kun.

“Vi er jo meget forskellige på mange punkter, så vi kan selvfølgelig også drive hinanden til vanvid. Jeg kan for eksempel blive helt skør over, at Mads tit lige skal tage tilløb til ting, for jeg er bare klar på at kaste mig ud i det,” siger Emili Sindlev.

“Ja helt klart, omvendt har du nogle gange lidt for meget fart på. Du har brug for at få dig selv med, men det er ikke altid, du giver dig selv den tid, fordi der er meget, du gerne vil. Og ja, jeg har helt klart et andet tempo. Jeg skal tage tilløb,” siger Mads Emil Møller.

“Til alt! Når Mads køber noget nyt, hænger han det ind i skabet og går og værner om det i stedet for bare at tage det på og i brug. Det er jo helt vanvittigt,” siger Emili Sindlev.

“Jeg tror, de fleste tænker, at jeg er meget knyttet til min garderobe, fordi mode spiller så stor en rolle for mig. Men jeg lærte meget tidligt, at det materielle ingenting betyder. Jeg havde en far, der gav mig dyrt tøj og tasker. Det var helt sikkert, fordi han gerne ville vise mig, at han elskede mig, men jeg havde mere brug for at have ham tæt på, end jeg havde brug for gaver. Det har givet mig et fuldstændigt usentimentalt forhold til ting. Det er helt anderledes for Mads, og det kan jeg godt blive helt afsindig over. Altså, brug dog det, du køber.”

Mads Emil Møller griner. Han nikker også.

“Jeg har helt klart en stærk tilknytning til min garderobe. Jeg nørder helt vildt med det. Især mine sneakers. Jeg vil helst bare lade dem stå urørt i æskerne. Som en rigtig samler. Men jeg er blevet bedre til at springe ud i ting, og Emili er blevet bedre til at gå lidt ned i tempo. Vi har smittet af på hinanden.”

Det private er privat

Der er tilsyneladende ikke flere hemmeligheder og ikke flere stjålne kys bag kulissen. Og så alligevel.

“Jeg har altid været mere privat end Emili, og hun har helt klart trukket mig mere frem på banen, men vi er i virkeligheden begge to ret reserverede med hensyn til at dele vores private liv. Jeg synes, vi har en ret klar opdeling mellem dem, vi er rent privat, og det, vi viser frem på SoMe,” siger Mads Emil Møller.

“Det er mode, der fylder i Emilis feed, og det er det felt, hvor musik, kultur og mode mødes, der fylder i mit. Vi deler egentlig ikke ud af vores private liv og vores parforhold, men af de ting, vi er passionerede omkring og optagede af, og som det giver mening for os at dele med andre.”

“Jeg vil gerne fortælle om mit private liv og om de ting, der har været svære i mit liv, i interviews, men det er ikke noget, jeg har lyst til at dykke ned i på Instagram,” siger Emili Sindlev.

“Vi bruger på den måde ikke os selv som personer og os selv som par i kommerciel forstand, og jeg tror også, at det er derfor, vi faktisk udelukkende får positive og virkelig søde kommentarer. Fordi det ikke bliver for personligt.”

Det handler ikke om Emili og Mads Emil som par rent privat, men om deres stil og deres blik for æstetik i forhold til mode.

“Vi får også mange fine kommentarer fra især udenlandske følgere, som går på, at vi er et mixed couple, og at det er fedt at se. Men det rammer lige ned i en vigtig udvikling og bevægelse i tiden og handler som sådan ikke om, hvem vi er som mennesker og kærester helt privat, så det er jeg helt cool med. Det er kun fedt,” siger Mads Emil Møller.

“Alt det, der er helt tæt på og i virkeligheden kun angår os, holder vi fortsat helt for os selv,” siger Emili Sindlev.

I den forstand står den pagt, som Emili Sindlev og Mads Emil Møller indgik dagen efter deres første møde, stadig ved magt. _