Kirsten Birgit: “Folk siger, jeg ligner Grace Kelly"

I anledning af månedens karrieretema har vi sat en af landets dygtigste og mest kompetente journalister i stævne. Få hendes bedste mode- og skønhedstips, her

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm er ikke hvem som helst. Seniorkorrespondent på Radio 24syvs Den Korte Radioavis, har et langt og imponerende CV, der blandt andet tæller en nominering som Årets Dansker i 2015, afsløring af malerhjerne-syndromet og en ubestridt plads som Danmarks kulturdronning, når hun i sin 'Kulturkanyle' tolker og formidler nogle af tidens vigtigste kulturelle begivenheder, og det med skriveevner, der ofte overgår det, hun rent faktisk anmelder.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm er uden tvivl et ikon for kvinder, og ikke mindst et stilikon, der med ynde og klasse inspirerer en hele generation.

Vi har derfor sat Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i stævne for at få hendes bedste stil- og skønhedstips.

Hvor meget tænker du over dit hår, makeup og tøj i hverdagen?

"Åh, Gud. Bliver det en af den slags interviews? 57! Hvad er det dog for et spørgsmål? Det svarer til at spørge: 'Hvor meget lys, er der?', eller som sportsjournalister ofte har en tendens til at spørge en såkaldt ekspert om: 'Hvor stort er det her?'

Det kan man ikke! Så brug dog sproget til at formulere et ordentligt spørgsmål, som for eksempel: 'Hvilke tanker gør du dig om dit hår og dit valg af makeup?'"

Fortæl hvad dine daglige skønhedsrutiner består af?

"Det var bedre. De består af konstant hududvidelse ved indtagelse af den type mad, jeg foretrækker og den patina, som min strengt hedonistiske livsstil velsigner mig med."

Har du et stilikon og i så fald hvem?

"Folk siger ofte, at jeg ligner Grace Kelly, men jeg går jo ikke og kigger til højre og venstre for at finde ud af, hvad jeg skal tage på."

Foto: Stilikonet Grace Kelly, som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm ofte bliver sammenlignet med

Vil du sige, at du har et signaturlook, eller varierer du tøj, hår og makeup alt efter humør?

"Jeg varierer kun bil efter mit humør. Er jeg i dårligt humør, tager jeg den sorte Up; er jeg i godt humør benytter jeg mig af den hvide."

Har du et råd til vores læsere omkring, hvordan man finder ud af, hvilke farver der klæder en?

"Gå videnskabeligt til værks. Kig på din hudtone, og vælg tøj efter den. Jeg er selv en rigtig efterårspige."

Hvilket modemærke mener du, at alle kvinder bør kende?

"Min salige fader, hestehandler Jens Birgit, forærede mig et Hermés-tørklæde i menstruationsgave, da jeg fik min første menstruation som ung pige. Sådan mener jeg, at alle piger bør bydes velkommen til voksenlivet."

Har du et stykke tøj eller en accessory, som du mener, er et musthave i enhver moderne kvindes garderobe?

"Jeg kan ikke udstå, når kvinder bevæger sig ud i regnvejr med en af de hersens moderne 'køb og smid væk plastik-nylonparaplyer', som man kan købe i disse her gudsforladte Tiger-butikker. Paraplyen er en voldsomt overset accessory, som bør tages ganske alvorligt.

Desuden er min Dupont-lighter et uundværligt værktøj, der ved sin umiskendelige pling-lyd automatisk tiltrækker de mest dannede mænd i lokalet."

Får du lavet nogle særlige skønhedsbehandlinger?

"Jeg fik fjernet mit ene bryst, da jeg fik kræft i det."

Har du et beautyprodukt, du ikke kan leve uden?

"For en kvinde i min alder må jeg sige, at ymer er blevet en fast bestanddel af min personlige pleje. Altså, til min vulva forstås."

Har du et skønhedsråd, du vil dele med Danmarks kvinder?

"De fleste danske kvinder går efterhånden klædt som mænd. Det er ærligt talt uklædeligt, så lad venligst værre med det."

Den Korte Radioavis kan nydes hver dag mellem kl. 12 - 13 på Radio24syv eller downloades som podcast.