© Klara Montes

Klara Montes: "Alt man frygter, når man tager hjemmefra, har ikke lov at fylde, når man er der"

Overvejer du at rejse alene? Klara Montes tog afsted på sin første rejse alene, da hun gik ud af gymnasiet i 2018 og har sidenhen været afsted flere gange. Her deler hun sine bedste tips til, hvordan hun finder de lokale perler og fortæller om, hvad der har inspireret hende til at rejse alene.

Hvad er dit bedste råd til folk, der skal rejse alene?

"Jeg plejer altid at sige, at man ikke skal være så nervøs, for man kan altid bestille en flybillet hjem igen. Jeg tror på, at man skal springe ud i det. Man kan ikke vide, om det er noget for en, før man har prøvet det. Man skal altid forsøge at mærke efter, hvordan oplevelser bliver bedst mulig. Jeg bryder mig eksempelvis ikke om at planlægge store dele af rejsen på forhånd. Man kan også tage på en grupperejse eller tage på surfercamp – det kan jeg rigtig godt lide."

Det er som om, at alt man frygter, når man tager hjemmefra, ikke har lov at fylde, når man er der. Alle de bekymringer man har løser sig oftest, når man først er afsted. — Klara Montes

Hvor stammer din rejselyst fra?

"Jeg har virkelig altid rejst. Det en kæmpe inspiration for mig, at mine forældre fandt løsninger til at rejse selv med en presset økonomi, små børn og et fuldtidsarbejde, fordi det betød meget for dem. Jeg elsker at kigge tilbage og se, hvor mange gode oplevelser jeg har fået igennem hele mit liv. Peru ligger mig nært, fordi jeg er halv peruvianer, så det er et sted, der altid har betyder meget for mig. Jeg har fået indblik i en helt lokal måde at leve på, fordi min familie bor der."

Hvordan bærer man sig ad, med at finde de lokale perler?

"Spørg de lokale når du kommer frem. Man springer ofte i turistfælden, hvis man søger på de 10 bedste steder i området. Generelt elsker jeg at spise lokalt. Her på Bali, hvor jeg er nu, spiser de meget Instagram-venligt. Jeg har lige besøgt Sistadumplings i Canggu og Theplacewithnoname i Uluwatu. Begge steder var virkelig gode og anbefalelsesværdige."