© Maja Laungaard Andersson

Kunstneren: “Hjemme hos mig er spejle portaler til drømme”

Velkommen til Anne Nowaks univers på Frederiksberg, hvor den 47-årige kunstner har indrettet sig med solen, månen og havet.

Farven blå

“Jeg bruger spejle som lærreder og bygger dem op i lag. De har forskellige farver, og især blå er et gennemgående tema i mit arbejde og min indretning. Blå er havet og himlen. Og Yves Klein. Jeg elsker Yves Klein-blå. Jeg arbejder desuden med cyanotopi, som er en analog fototeknik fra 1800-tallet, der ved hjælp af et særligt kemikalie fremkalder billeder i den smukkeste nuance af blå. Farven varierer, afhængigt af hvor meget sol billedet eksponeres for, og det er jeg
også vild med.”

Lys og spejle

“Lys, både det naturlige og det skabte, betyder generelt meget i min indretning og i mit arbejde. Lys skal for mig give tryghed og ro, noget, jeg selv forsøger at skabe ved at have mange små skjulte lyskilder især i hjørnerne. Lys må i min optik gerne være lidt diffust, så det aldrig blænder, og det skal være varmt, så det føles som indirekte solskin. Eller måneskin. ‘Moonlight’ er mit bud på en lampe, som skaber en tryg og drøm- mende atmosfære. Den er lavet i genanvendeligt aluminium, håndmalet af mig og fås i forskellige farver, blandt andet blå. Slukket ligner den et kunst- værk. Tændt skaber den et spil og skifter fuldstændigt karakter. Og vil du have endnu mere ud af lyset, kan du jo hænge et spejl tæt på.”

I magasinet som er på gaden lige nu, kan du finde flere spændende interviews om sanser for det derhjemme. Vi har snakket med Julius Værnes Iversen, som er blomsterkunstner, og Emilie Bausager, som er landskabsarkitekt.