© Nikolaj Thaning Rentzmann

Pernille Rosenkilde: "Jeg elsker at få noget nyt ud af noget gammelt“

Designer, stylist og helt vild med vintage. Pernille Rosenkilde elsker i den grad tøj med en historie – og har valgt det fremfor nyt, længe før det blev en (moderigtig)ting. Kom med ind i Pernilles garderobe – og ikke mindst med på vintage shopping – og få hendes bedste fif til, hvordan noget gammelt kan føje noget nyt til din efterårsgarderobe.

"Synes du, at det er fedt at gå med fjer og pomponer, så skal du da blive ved med at gå efter det – også vintage. Jeg jagter altid de sjove og lidt mere quirky ting. Lige nu elsker jeg quiltede ting, og generelt synes jeg, at det er fedt at gå efter noget, hvor der ligger et håndværk bagved."

"Det er sjældent, at jeg kun har vintage på. Hvis jeg ikke vil gå rundt og ligne en omvandrende genbrugsbutik, fungerer kombinationen bedst. Hvis jeg f.eks. har en stor, vild vintagekjole på, vil jeg style den med et par sneakers. Jeg kan også finde på at bruge noget mere sporty eller en designertaske til at peppe mit vintage outfit lidt op."

"Jeg er næsten ikke i stand til at køre forbi et loppemarkedsskilt, uden at mit hjerte begynder at banke. Det er blevet til en del loppemarkeder, og på loppemarkeder er det tit private, der sælger deres garderober. Jeg kigger altid på personen, der har standen: Du kan forholdsvis hurtigt se, om vedkommende har nogenlunde samme smag som dig. Hvis du kan svare ja til det – ja, så er der øgede chancer for at gøre et fund. Som barn var det min største drøm, at jeg kunne gå ind i en vintagebutik eller en genbrugsbutik og høre historierne fra det tøj, der hang der."

“Led efter vintage, der kan noget, som nyt tøj sjældent kan: For eksempel falder jeg for håndværket i styles med håndsyede patchworkdetaljer, broderier eller perlepåsætninger. Skal du have fingrene i det fra nyt, koster det enten spidsen af en jetjager, eller det risikerer at se billigt ud – eller alt for nyt ud – fordi det sjældent bliver lavet i hånden i dag.”