© madeleine carstensen

"Popcorn er et must til fest"

Kom med til fest hos designer Søren Le Schmidt og hans hustru, hår- og makeupartist Nikoline, og find ud af hvorfor popcorn er vigtige. Find de 2 andre festglade par i det aktuelle nummer af Costume - og bliv inspireret af den positive stemning til din næste fest.

“Vi har altid popcorn! Jeg synes, det er flot!” — Søren Le Schmidt
© madeleine carstensen

Hvad er en god borddækning?
Søren: Mit bedste råd er, at du bruger bordkort. Det er egentlig mest for gæsternes skyld. Jeg synes, det er cool at vide, hvad jeg skal, når jeg kommer til et middagsselskab.

Nikoline: Ellers kan man ofte ende med at bruge den første halve time på at beslutte sig for, hvor man skal sidde. Søren har altid haft nogle regler, når vi skal invitere gæster. Folk behøver eksempelvis ikke at tage deres sko af. Der er ikke noget værre end at være på besøg hos nogen, hvor man bliver bedt om at tage sine sko af som det første. Det er jo halvdelen af et outfit.

Hvem var de sidste, I havde besøg af?
Søren: Det var i mandags, og der var ingen anledning, ud over at vi alle havde anden- dags tømmermænd. Det var vores drenges ene gudfar og deres gudmor (Sørens søster). Vi sad på gulvet og spiste takeaway og så et eller andet dårligt tv. Den slags middage holder vi en masse af, nok mest flest af dem – særligt efter vi har fået børn.

Nikoline: Sidst, vi holdt en stor fest, var til drengenes etårs fødselsdag. Efter corona savnede vi at holde en fest, hvor vi kunne samle alle vores venner. Så vi inviterede 100 voksne og 50 børn. Vi spiste kage og drak champagne, og kl. 19.00 sharp blev alle børnene hentet. Så kom der to DJ’s, og så gav vi den gas til den lyse morgen.

© madeleine carstensen
© madeleine carstensen

Hvorfor er det vigtigt, at være positiv?
Søren: Jeg er opdraget med, at jeg aldrig skal bære nag. Hvis der er noget, der går mig på, må jeg komme ud med det, så jeg kan rense luften med det samme. Det tror jeg, er sundt at leve efter. Da vi blev forældre, var der mange, der mente, at det måtte være enormt hårdt at få tvillinger. Gu’ er det så. Men der ser vi klart en større fordel i at fokusere på det positive i stedet for alt det hårde.

Nikoline: Vi har altid haft den filosofi, særligt da vi fik børn, at vi sagtens kunne blive ved med at tale om, hvor hårdt det er, men vi vil hellere fokusere på det positive. Vi kan selvfølgelig ikke sammenligne, hvad der sker hjemmefra vores sofa, med det, der sker ude i verden lige nu. Derfor har vi valgt at fokusere på det positive i vores hverdag, dog uden at lukke øjnene for, hvad der sker ude i verden.

Find det aktuelle nummer af Costume i din nærmeste kiosk, hvor du kan læse om de 2 andre festglade par.