© 1664 Blanc

Poppykalas: “Sanselighed er essentielt for mig”

Hvis du troede, at Poppykalas bare binder blomster, kan du godt tro om igen. For det handler om meget end smukke buketter og farver. Vi har talt med kvinden bag det populære blomsterstudie

Du har sikkert set plakaten med blomsterne i køleskabet. Eller måske evighedsbuketterne i de smukkeste, klare farver. Det er næsten ikke til at komme udenom det konceptuelle blomster-studie Poppykalas, der er stormet frem med sine smukke blomsterdekorationer, som bliver brugt af modefavoritter som Net-a-Porter, Gucci og Julie Nielsdotter Jewellery.

Nu er kvinden bag Poppykalas, Thilde Maria Kristensen, blandt to andre kreative personligheder med i 1664 Blancs nyeste kampagne, Taste Makers. I den forbindelse har vi spurgt hende om, hvor hun finder inspiration, og hvordan hun skaber sine tryllebindende blomsterværker.

Hvordan vil du beskrive din personlige smag?

“Grænseløs og maksimalistisk. Jeg elsker farver og kan godt lide at blive rørt. At føle noget. Sanselighed er essentielt for mig - meget gerne noget, der taler til mere end synssansen, som for eksempel duft, lyd og noget, der taler til hele kroppen.”

Hvornår føler du dig mest kreativ i dit skabende flow?

“Alene i mit studie med høj musik og fred til at skabe. Jeg har to små piger og tre ansatte, så en pause er faktisk tiltrængt, selvom jeg elsker dem alle. Men jeg er mest kreativ, når jeg er alene med blomsterne uden forstyrrelser og er helt offline. Det er også denne form for ‘blomstermeditation’, jeg formidler videre og genskaber i mine workshops, som er åbne for alle. Det kan virkelig bringe mig i ro, og det er så berigende at slukke for hjernen og åbne for, hvad der nu kommer op af impulser i mig. De gamle mandlige krigsgeneraler i Kina og Japan praktiserede Ikebana, den japanske tradition for blomsterarrangement, for at fokusere, berolige deres nervesystem og udvikle strategier.”

Til kampagnen for 1664 Blanc måtte Thilde glemme farverne og i stedet tænke på form og struktur. Se det endelig resultat i videoen længere nede i artiklen.

© 1664 Blanc

Hvad er dine bedste tips til folk, som selv vil lave blomsterbuketter og -dekorationer?

“Prøv at udfordre dig selv ved at købe en blanding af blomster, som du elsker, men også blomster som du ikke er så vild med. Måske vil de overraske dig, og du vil skabe en buket/dekoration, du slet ikke havde regnet med. Gå med, hvad der kommer op i dig. Der er intet, der er forkert, når du skaber buketter og dekorationer. Og du kan altid gøre det om, indtil du er glad helt nede i maven.”

Hvor finder du inspiration til dine værker?

“I kunst, musik, litteratur og i hverdagen. Jeg har fået studie på Frederiksberg Allé, hvor der ofte går en smuk dame forbi helt i lyserødt med en matchende hat – det elsker jeg. Grønttorvet er også en kæmpe inspiration. Her kan jeg følge årstidernes skiften og se nye blomstersorter. Jeg skal ud og se og føle og mærke. Jeg opsøger også hele tiden nye leverandører af blomster, såvel friske som tørre.”

Hvilke blomster er altid pæne i en evighedsbuket?

“Lagurus.”

Hvordan kom du til at arbejde med blomster?

“Min bedstemor malede blomsterbilleder med en særlig 3D-teknik, hvor oliemalingens blomster stod ud af billedet. Det kunne tage et helt år før hendes billeder tørrede. Den ene gårdlænge på hendes gård i Thy tjente som et galleri, og hun skabte de smukkeste blomsterdekorationer i stuen. Malede blomster på puderne og vaserne. Dækkede en væg med en collage af udklippede blomster fra magasiner. Her var ingen regler – stuen var lyserød som mit studie. Det var for mig Villa Villakulla, og her lært jeg alt om blomster. Sidenhen har jeg taget en universitetsuddannelse inden for teater og kunst, men efter to barsler og for lidt kreativitet i mit arbejde vendte jeg tilbage til blomsterne og kreativiteten.”

Se den fulde video her

Lær Poppykalas og Thilde meget bedre at kende i videoen herover, og udforsk flere video-portrætter af kreative Taste Makers på 1664 Blancs YouTube-kanal

Hvad er et af de mest spændende/udfordrende/sjove projekter, du har arbejdet på?

“En stor begivenhed for mig var en dobbeltudstilling på Hanstholm Fyr i Thy med blomsterinstallationer af Poppykalas og min afdøde bedstemors blomstermalerier, som lokale venligst havde udlånt. Det var meget smukt og rørende at udstille lige der med min store inspirationskilde, der har lært mig alt, hvad jeg ved om blomster der i Thy, hvor det hele startede.”

Hvad var dine tanker om, at 1664 Blanc-kampagen skulle være i sort/hvid?

“Det var spændende, da jeg skulle tænke mere i blomsternes struktur frem for farve. Derfor valgte jeg blandt andet at arbejde med blomsterdivaen over dem alle: orkideen.”