Prinsessedrømme i Paris

Mads Mikkelsens datter, Viola, har været til bal i Paris. Costume mødte den 22-årige skønhed til fitting af hendes Jesper Høvring-kjole og til en snak om haute couture-eventyret i det franske

Til bal på slottet © Victor Jones
1 / 4

Til bal på slottet

Hvor mange piger får lov til at udleve den ultimative prinsessedrøm og tage til bal på slottet? Ikke mange. Costume har mødt en af de få heldige, nemlig Mads Mikkelsens 22-årige datter, Viola Jacobsen.

“Der er så mange ting, jeg gerne vil. Det skulle ikke være sådan, at jeg bare automatisk gik samme vej som mine forældre. Jeg har ikke lukket nogle døre, men jeg vil gerne prøve at gå mine egne vegne,” fortæller Viola, imens designeren, Jesper Høvring, med veltrænede hænder sirligt placerer den ene knappenål efter den anden i det voluminøse skørt på Violas drøm af en kjole.

Da vi møder Viola Jacobsen til fitting af hendes balkjole, er der ikke meget mere end to uger til, at Viola skal stå klar som debutant til det årlige Le Bal des Débutantes i Paris.

LeBal © Victor Jones
2 / 4

LeBal

For 22. år i træk blev det præstigefyldte Le Bal des Débutantes afholdt på Hôtel de Crillon i Paris 29. november i år. Her skulle 25 unge piger fra hele verden, iklædt haute couture og Louboutins, vises frem for verden.

Formålet med le Bal er at rejse penge til velgørende formål. Siden 2009 har det franske debutantbal støttet Enfants d'Asie, som er en humanitær organisation, der hjælper udsatte asiatiske piger.

Det sjoveste i verden © Victor Jones
3 / 4

Det sjoveste i verden

Når Viola ikke har travlt med at servere mad for sultne gæster på den restaurant, hvor hun arbejder fuldtid, holder hun af at rejse og bruge tid med sine venner. Viola er på de fleste punkter en ganske almindelig 21-årig københavnerpige uden snerten af stjernenykker. Der er godt nok lige det der med en verdensberømt far, men at være Mads Mikkelsens datter har ikke vænnet Viola til et liv som prinsesse:

“Det er jo det sjoveste i verden at prøve kjoler. Hvor ofte får man lige lov til at have en kjole på som denne her?” spørger Viola og slår ud med armene for at give plads til sin kjoles enorme skørt. I nuancer af sort og nude står Viola midt i et hav af tyl, delikate blonder og underspillet elegance på den dér sexede måde. Især er Viola vild med kjolens åbne blonderyg, som hun flere gange sender beundrende blikke, mens Jesper Høvring tilpasser kjolen med kritisk perfektion.

”Da vi først mødtes, var Viola meget tændt på tanken om en smal silhuet, mens jeg rigtig gerne ville have noget volumen på. Så vi prøvede en kjole med et stort skørt, og så var det som om den indre prinsesse kom frem i Viola,” fortæller Jesper Høvring om Violas kjole.

En københaverpige i Paris
4 / 4

En københaverpige i Paris

  1. november blev dagen, hvor ballet skulle stå og Viola, Jesper og, selvfølgelig, kjolen måtte rejse den lange vej til Paris. Men hvordan er det at være til bal? Og hvordan danser man i tårnhøje Louboutins og Høvring-haute couture? Læs med her, hvor Viola deler sine bedste minder fra en eventyrlig aften i Paris.

Hvordan havde du det, lige inden det hele gik i gang? “Jeg var på ingen måde nervøs - før vi (Viola og hendes kavaler, red.) var det næste par, der skulle præsenteres. Der kunne jeg godt mærke, at jeg skulle trække vejret lidt dybere, selvom det var umuligt med den kjole jeg havde på."

Hvordan var det at danse i din fine kjole?
Det var meget svært! Hvis ikke jeg trådte i skørtet, så gjorde alle andre det - så under valsen stod jeg helt stille, imens min kavaler dansede rundt om mig."

Hvordan så der ud?
Ballet blev holdt det vildeste sted. Det foregik i et kæmpe stort rum med meget højt til loftet. Det bedste var de enorme vinduespartier, der gav den flotteste udsigt til Eiffeltårnet. Det kunne ikke komme tættere på, og det var så urealistisk at sidde og spise middag med dét som baggrund."

Havde du det sjovt med din kavaler?
Min kavaler var bror til Lea Gritti, en af de andre debutanter. Han var supersød! Vi havde det rigtig sjovt alle sammen og endte med at tage ud efter ballet på den franske natklub L’arc."

Gik aftenen, som du havde håbet?
Jeg hyggede mig rigtig meget og var ikke skuffet over noget - så skulle det da lige være, at vi ikke fik lov til at beholde vores smukke, smukke Louboutin-sko!

Mere om Interview? Få Costumes nyhedsbrev