I musikken har Reem fundet det, hun er virkelig god til
© Petra Kleis

Reem fra X-Factor: Sådan lærte jeg at acceptere mig selv

Reem fra X-Factor fortæller om at vokse op i et multiulturelt hjem, at være talblind og giver sit bedste tip til tørre vinterlæber

Sangerinden Reem Hamze, 19 år, blev i 2016 landskendt som deltager i X-Factor. I dag står hun på egne ben og har netop udgivet singlen Okay? Hun er med egne ord en sammensat person fuld af både usikkerheder og selvtillid – og masser af passion. Her har vi stillet Reem en række spørgsmål om sin hverdag, sit liv og arbejde.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at vaske mit ansigt og en stor kop kaffe.” Min træningsrutine ... “er at danse.Ved siden af min musik underviser jeg i dans tre gange om ugen i en fritidsklub i Valby.”

En hverdagsklassiker er ... “at gå ind på Spotify og finde en playliste, der passer lige til mit humør. Jeg hører nærmest altid musik. Lige for tiden kører Khalid på repeat.”

Hverdagslykke er ... “når jeg får grineflip. Det får jeg virkelig tit.”

Min dag slutter med ... “at se en serie. Lige for tiden ser jeg Lie to Me. Jeg er selv virkelig dårlig til at lyve, og derfor er jeg ret fascineret af, hvorfor mennesker overhovedet har behov for at fortælle andet end sandheden. Den virker nemlig altid bedst for mig.”

Jeg holder aldrig op med at bruge ... “læbepomade fra Carmex. Mine læber er virkelig store og kræver en del pleje. Jeg har prøvet så mange mærker, men den fra Carmex er bare bedst. Jeg har den både i tube, bøtte og flydende form.”

Liv

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “husk at elske, respektere og acceptere dig selv, for hvis du ikke gør det, hvem skal så? Ordene stammer fra min kloge mor og er blevet sagt igen og igen op gennem min opvækst.”Den person, der ændrede mit liv, er ... “mine forældre. Deres historie er noget af det mest inspirerende for mig. De er begge opvokset i Libanon, men flyttede til Danmark for at give mig og mine søskende flere muligheder, end de selv har haft. Da de kom hertil, var de 18, og de lærte begge virkelig hurtigt dansk, tog en uddannelse og fik efterfølgende arbejde.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at lave musik. Jeg er talblind og syntes, at det var rigtigt svært at gå i skole. Så det har været fantastisk at finde frem til noget, jeg virkelig er god til. Det har også gjort det meget nemmere for mig selv at acceptere den, jeg er, frem for hele tiden at prøve at være en anden.”

Jeg bliver nervøs over ... “alting. På den måde er jeg en ret sammensat person, for jeg er både utroligt selvsikker, men også meget usikker.”

Jeg fortryder ... “intet.”

Mine tanker om kærlighed er ... “at den kommer, når den kommer. Der er ingen grund til at forhaste kærligheden. Den kommer formentlig min vej, og hvis ikke, er det også helt i orden.”

Jeg griner altid af ... “alting. Jeg kan lide både sort humor, god humor, grove jokes og falde på halen-humor. Der er virkelig ikke det, jeg ikke griner af.”

Jeg vil helst rejse til ... “hele verden. Jeg er vokset op i et multikultu- relt hjem og vil gerne opleve alverdens kulturer.”

Arbejde

Min arbejdsfilosofi er ... “at man skal brænde for det, man laver. Passion er uden tvivl vigtigere end løn.”Min arbejdsmoral er ... “at yde mit bedste.”

Mit drømmejob som barn var ... “at være politibetjent. Det gad jeg faktisk stadigvæk godt være en dag. Det må være fantastisk givende at have et job, hvor man sætter sit liv på spil for andre.”Et godt arbejde er ... “noget, du har lyst til at stå op til.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “ingenting. Jeg vil hellere vende den om og sige, at der ikke er den ting, som jeg ikke kunne finde på.”Jeg ser op til ... “mine forældre.”

I weekenden ... “sover jeg længe, danser og er i studiet.”