Karl Lagerfeld, er kendt for sine ikoniske designs – og sine skarpe udtalelser: Få Karl Lagerfelds bedste og mest ikoniske citater her
© Wenn.com

Karl Lagerfelds mest ikoniske udtalelser

Modens grand old man, Karl Lagerfeld, er kendt for sine ikoniske design – og sine skarpe udmeldinger. Få hans bedste (og sjoveste) citater her

På Costume er september måned dedikeret til ikoner.

Første artikel i rækken beskæftiger sig med et af de største ikoner inden for modenverden, og det er selvfølgelig ingen ringere end selveste Karl Lagerfeld.

Karl Lagerfeld har om nogen sat sit handskebeklædte fingeraftryk på de sidste mange modeårtier, hvor han har arbejdet med både Chloé, Fendi og ikke mindst Chanel.

De fleste kender ham nok bedst fra sin rolle som chefdesigner hos Chanel, hvilket han rygtes snart at skulle forlade. Karl Lagerfeld kom til det ikoniske modehus i 1983 med det formål, at han skulle gøre Chanel moderne og relevant igen – hvilket han må siges at være lykkedes med.

Udover at være tilknyttet Chanel, har Karl Lagerfeld også et mærke i eget navn, og var (selvfølgelig) den første high-end-designer, som takkede ja til et designsamarbejde med H&M. I dag står luksusmærkerne som bekendt i kø for at samarbejde med highstreetkæden, senest modehuset Kenzo.

Karl Lagerfeld er dog ikke blot kendt for sin kunstneriske kreativitet eller skarpe signaturlook – næ, han er bestemt også kendt for sine mere eller mindre diplomatiske udtalelser, og du får de bedste herunder.

Psst … Lær sandheden at kende om det sagnomspundne og ikoniske Chanel-logo lige her

Om mode:

“Jeg er en slags modenymfoman, som aldrig får en orgasme.”

Om at sige tingene lige ud:

“Jeg hader intellektuelle samtaler med intellektuelle mennesker, fordi jeg går kun op i min egen mening.”

“Vær politisk korrekt, men vær sød ikke at genere andre folk med dine samtaler om at være politisk korrekt, fordi det er enden på alt. Vil du gerne skabe kedsomhed? Så vær politisk korrekt i dine samtaler.”

Og at sige tingene lige ud uden at bekymre sig om at være politisk korrekt, er præcis, hvad Karl Lagerfeld gør:

“Joggingbukser er et tegn på, at du har givet op. Du tabte kontrol over dit liv, og derfor købte du dig nogle joggingbukser.”

“Jeg synes, at tatoveringer er frygtelige. Det er ligesom at skule leve i en Pucci-kjole resten af dit liv – hvis du er ung og stram, så er det måske ok, men …”

“Mode er den sundeste motivation til at opnå et vægttab.”

Selvom Lagerfeld taler lige ud af posen, har han da også lidt at sige om ydmyghed:

“Jeg er meget nede på jorden. Bare ikke denne her jord.”

Og har du læst alle ovenstående citater, vil du nok også bedre kunne forstå, hvad der ifølge Karl Lagerfeld er opskriften på at opnå ikonstatus:

“At have humor og mangel på respekt: Det er, hvad du har brug for, hvis du skal blive ved med at være en legende.”